Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Pixabay

ÖBB Nightjet rijdt vanaf volgende week rechtstreeks van Amsterdam naar Tirol

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Aankomende zomer of winter op vakantie met de trein naar Oostenrijk? Dat wordt vanaf dinsdag 25 mei veel makkelijker dan voorheen. Vanaf die dag rijdt de ÖBB Nightjet namelijk dagelijks vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar onder andere Kufstein, Wörgl, Jenbach en Innsbruck in Tirol.

De ÖBB Nightjet rijdt alleen ’s nachts en vertrekt rond 19.00 uur vanuit Amsterdam. Een aantal stops en zo’n 14 uur later, kom je aan in de Tiroolse hoofdstad Innsbruck.

Op vakantie met de ÖBB Nightjet naar Oostenrijk

Eigenlijk zou de ÖBB Nightjet afgelopen winter al rechtstreeks van Amsterdam naar Innsbruck rijden. Helaas kon dit toen niet doorgaan vanwege corona en de negatieve reisadviezen. Gelukkig is het officiële startsein voor het vertrek van de nachttrein vanuit Nederland eindelijk gegeven en zal deze op 25 mei het traject voor het eerst afleggen met passagiers. Vanaf die dag vertrekken er dagelijks treinen naar Oostenrijk. In Nederland stopt de trein na Amsterdam alleen in Utrecht en Arnhem en er wordt ook in een aantal Duitse steden gestopt. Groot voordeel is dat de reis rechtstreeks is en dat je onderweg dus niet hoeft over te stappen.

Zit-, lig- en slaapplaatsen

Een ander groot voordeel van reizen met de nachttrein is dat je uitgerust aankomt op de plaats van bestemming en dat het een stuk milieuvriendelijker is. Bij de ÖBB Nightjet kun je drie verschillende plaatsen boeken: zitplaatsen, ligplaatsen en slaapplaatsen. Bij die laatste twee is het ontbijt inbegrepen. Vooraf reserveren is verplicht en het is aan te raden om goed te kijken naar de prijzen. Een enkele reis (zitplaats) boek je al vanaf € 29,90 per persoon. Houd daarnaast rekening met de coronaregels in de trein en in Oostenrijk.

Transfer inclusief

Veel Oostenrijkse dorpen en steden beschikken over een eigen treinstation of liggen daar op korte afstand vanaf. Ideaal, want op die manier kun je ook eenvoudig naar andere bestemmingen reizen, dan waar de ÖBB Nightjet stopt. Je kunt natuurlijk alles met het openbaar vervoer doen, maar je kunt ook een combinatieticket boeken. Dit ticket bestaat onder andere uit een treinticket inclusief baggage en een transfer naar een van de dertien eindbestemmingen in Tirol die aan deze actie deelnemen. Dit zijn onder andere dorpen in het Stubaital, het Wildschönau, het Alpbachtal en de vakantieregio Wilder Kaiser.

Reisadvies Oostenrijk

Op dit moment staat het reisadvies voor Oostenrijk nog op oranje. We hopen dat hier snel verandering in komt, zodat we weer lekker vakantie kunnen vieren in dit prachtige Alpenland. Besluit je toch om er nu al naartoe te gaan, dan moet je rekening houden met bepaalde voorwaarden en regels. Zo geldt er voor alle Nederlanders een quarantaineplicht van ten minste vijf dagen, tenzij je al ingeënt of genezen bent van corona. Deze regels zijn afhankelijk van de kleurcodes op de kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding. Op dit moment is nog een deel van Nederland donkerrood gekleurd. Wel gaat het de goede kant op met onze cijfers, dus we verwachten dat hier binnenkort verandering in komt.

priority_high

BELANGRIJK

LET OP: Voor actuele informatie over het coronavirus bezoek je de website van het RIVM. Wij berichten over het nieuws uit de wintersportlanden, maar geven geen advies.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in