Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Pistes in skigebied Hochkönig die je echt geskied moet hebben

Wintersportredacteur

Hochkönig is een skigebied in het Salzburgerland met veel fijne pistes. Het gebied ligt aan de voet van de gelijknamige berg Hochkönig en vanuit de dorpen Maria Alm, Dienten en Mühlbach sta je meteen op de pistes. Zelf kom ik er al jaren om te genieten van de gezelligheid en natuurlijk de heerlijke pistes. Maar welke pistes moet je nou eigenlijk echt een keer geskied hebben? Ik heb de beste pistes in Hochkönig voor je op een rijtje gezet.

Beste pistes in skigebied Hochkönig

Hochkönig is een skigebied waar ieder type skiër zich thuisvoelt. Er zijn heerlijk brede pistes voor beginners en voor gevorderden zitten er een aantal pittige afdalingen tussen. Welke pistes in skigebied Hochkönig absoluut op je lijstje thuis horen?

1. Gabühelabfahrt

Middenin skigebied Hochkönig ligt het dorp Dienten, waarvandaan je twee kanten op het skigebied in kunt. De ene kant op stap je in de Bürglalm stoeltjeslift, de andere kant op in de Gabühelbahn. Bij die laatste vind je een heerlijke rode afdaling, een piste die je vooral ’s ochtends moet doen! De Gabühelabfahrt (piste 21) ligt de hele dag in de zon, waardoor hij aan het eind van de ochtend vaak al zacht is. Neem de eerste lift omhoog en pak een paar keer de Gabühelabfarht, die dan nog strak geprepareerd en opgevroren is van de nacht ervoor. Wedden dat je helemaal begrijpt waarom dit dan één van de beste pistes in skigebied Hochkönig is?

2. Kings Corner

Een andere piste die je echt geskied moet hebben in Hochkönig is de Kings Corner (piste 4). Deze blauwe afdaling bij Kabinenbahn Kings Cap is hoe je blauwe pistes het liefst hebt: lang en heerlijk breed. Daarnaast vind je naast deze afdaling het grote Kings Park, een groot en populair freestyle park met schansen en rails. Heb je na deze afdaling nog energie over? Dan kun je altijd nog door skiën op de dalafdaling naar Mühlbach.

TIP: neem een pauze bij de Zapferlalm, onderaan Kabinebahn Kings Cap. Vooral de pizza’s zijn hier een absolute aanrader!

3. Fellersbachafdaling en dalafdaling naar Mühlbach

Naast de Kabinenbahn Kings Cap vind je nog een lift, de Fellersbach, welke je naar het hoogste punt van het skigebied brengt. Boven heb je een waanzinnig uitzicht op de Hochkönig. Niet zo gek dat deze plek favoriet is voor een groepsfoto! Nadat de nodige foto’s zijn gemaakt is het tijd om naar beneden te skiën. Zelf maak ik deze afdaling altijd extra lang, door meteen door te skiën naar Mühlbach. Een flinke benentrainer, maar des te voldaner het gevoel als je beneden aankomt. Het eerste stuk is rood en vanaf het dalstation van de Fellersbach gaat het over in blauw. Leuk feitje: deze afdaling brengt je van het hoogste naar het laagste punt van het gebied.

Beste pistes skigebied Hochkönig

4. Familienabfahrt Aberg

Hochkönig is geliefd bij families met kinderen en dat is niet zonder reden. Er zijn genoeg blauwe pistes, skischolen met kinderland en verschillende leuke extra’s voor de kleine wintersporters. Eén van die extra’s is de familie-afdaling op de Aberg (piste 10). De piste zelf is lang, breed en vooral blauw, waardoor ook kleine kinderen van een ‘echte’ berg af kunnen skiën! Daarnaast vind je hier ook een funslope, met tunnels, kombochten en geluiden. Die zijn stiekem ook best leuk voor de grote kinderen ;-).

Ook leuk: boven op de Aberg vind je een photopoint, waar je een foto kunt laten maken. Deze zoek je later op met het nummer van je skipas.

photopoint tijdens skiën beste pistes skigebied Hochkönig

5. Steilhangabfahrt naar Maria Alm

Ben je op zoek naar uitdagende pistes in skigebied Hochkönig? Zoek dan de Steilhangabfahrt (piste 1) naar Maria Alm op. Deze afdaling is gemarkeerd als rood, maar is op sommige stukken echt flink steil. Je bereikt de piste met de Sonnbergbahn of de Natrunbahn en skiet na afloop zo het dorp in. Let wel op, want halverwege splitst de piste. Houd dan rechts aan om weer bij de Natrunbahn uit te komen. Afslag gemist? Ook geen ramp, dan pak je eerst de sleeplift en steek je daarna door naar de Natrunbahn. Nog een leuk feitje: dit is de piste waar in 2020 de NK Alpineskiën werden georganiseerd en waar ook in 2022 de Nederlandse skiërs weer om de titel zullen strijden.

Bonustip: Königstour

Wil je nou alle bovenstaande pistes op één dag skiën? Ski dan de Königstour door skigebied Hochkönig. Deze skitocht is 35 km lang en onderweg overbrug je 7500 hoogtemeters. Een leuke uitdaging waarbij je het hele skigebied ontdekt. De Königstour vormt een rondje, dus je kunt richting Maria Alm de oranje route volgen of richting Mühlbach de gele route. Overal in het gebied kun je beginnen en weer stoppen, ideaal!

Königstour in Hochkönig

Wintersport in Hochkönig

De wintersport in Hochkönig is altijd een beetje het hoogtepunt van het winterseizoen voor mij. Elke keer weer voelt het als thuiskomen en zodra ik weer in Nederland ben, kijk ik ernaar uit om weer terug te gaan. De drie dorpen Maria Alm, Dienten en Mühlbach zijn totaal verschillend en hebben elk hun eigen kenmerken en karakter. Vanuit de dorpen heb je toegang tot de 120 km aan pistes van skigebied Hochkönig, waar je heerlijke tochten kunt skiën. Het skigebied heeft genoeg te bieden voor iedere wintersporter en voor een pauze en lekkere lunch kun je terecht bij één van de vele gezellige berghutten.

TIP: Landal Resort Maria Alm

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in