Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Nieuw in het Salzburgerland tijdens skiseizoen 2019/2020

Wintersportredacteur

De Oostenrijkse skigebieden zijn deze zomer druk bezig om de faciliteiten voor aankomend skiseizoen nog beter te maken. Nieuwe liften, betere ski-mogelijkheden en ga zo maar door. Ook in het Salzburgerland staat men niet stil. Benieuwd wat voor nieuwe dingen je allemaal kunt verwachten aankomende winter? Alles wat nieuw is in het Salzburgerland tijdens skiseizoen 2019/2020 hebben we voor je op een rijtje gezet.

zellamseeXpress: verbinding Zell am See – Kaprun met het Skicircus

Eén van de grootste projecten van de afgelopen jaren: de verbinding tussen Zell am See – Kaprun en het Skicircus. Twee voorheen concurrerende skigebieden hebben sinds 2015 de handen ineengeslagen. De bouw van de verbinding gebeurt in fases en alles moet af zijn voor aanvang van skiseizoen 2020/2021. Het eerste deel van de zellamseeXpress, die op de Schmittenhöhe eindigt, is gebouwd in de eerste fase en tijdens skiseizoen 2016/2017 in gebruik genomen. Fase twee wordt nu afgerond en is het tweede deel van de lift naar Viehhofen. Fase drie is een lift van Viehhofen naar de Wildenkarkogel.

Verbinding Zell am See - Kaprun met het Skicircus

Bouwwerkzaamheden aan de zellamseeXpress: © Yannick Gal

Senderexpress in Almenwelt Lofer

Almenwelt Lofer ligt in het Salzburger Saalachtal en is perfect voor families. Op de ruim 40 km aan pistes kunnen de kids in alle rust oefenen en als ouder kom je ze regelmatig tegen. Deze zomer maakt de oude 4-persoons Schönbühel lift na bijna 30 jaar trouwe dienst plaats voor een 8-persoons stoeltjeslift. De capaciteit gaat flink omhoog en ook ben je voortaan twee keer zo snel boven. Omdat het dalstation 60 meter lager komt te liggen, wordt er een nieuwe piste aangelegd. Lees meer over de nieuwe Senderexpress.

Zwölferkogel in het Skicircus

Deze zomer gaat de Zwölferkogelbahn in Hinterglemm op de schop. De oude 8-persoons gondel moet plaatsmaken voor een moderne, 10-persoons variant. De nieuwe lift stond al een tijdje op de planning, maar deze zomer was het moment eindelijk daar.

TIP: bekijk de aflevering 24 UUR IN het Skicircus voor tips

Gabühelbahn in Dienten am Hochkönig

De oude, maar nostalgische 2-persoons stoeltjeslift in Dienten am Hochkönig is verleden tijd. De lift wordt vervangen voor een comfortabele 10-persoons gondel. Ook krijgen het nieuwe dal- en bergstation een andere locatie. Vanaf nu kun je bij Skizentrum Dienten met de nieuwe gondel omhoog. In iets meer dan 4 minuten reis je af naar 1650 meter hoogte. Lees hier alles over de nieuwe Gabühelbahn.

Oude Gabühelbahn stoeltjeslift in Hochkönig

Zeg de oude lift maar vaarwel!

Verbinding Kitzsteinhorn – Maiskogel

Zell am See – Kaprun bestaat uit drie deelskigebieden, die samen goed zijn voor ruim 130 km aan pistes. Klein nadeel: de skigebieden zijn niet onderling met elkaar verbonden. Gelukkig komt daar deels verandering in. De afgelopen twee jaar is men druk bezig geweest met de verbinding tussen de Kitzsteinhorn en de Maiskogel. Het einde is in zicht en tijdens skiseizoen 2019/2020 kun je de verbinding zelf uittesten. Meer over het project lees je hier.

Kunstsneeuw

Sneeuw is één van de allerbelangrijkste factoren van een wintersport. Sterker nog, zonder sneeuw geen skivakantie! Nou heeft Koning Winter de afgelopen twee seizoenen een behoorlijk goed humeur gehad (recordhoeveelheden), maar het kan natuurlijk ook een keertje tegenvallen. In het Salzburgerland is hard gewerkt aan de kwaliteit van de skigebieden, maar liefst 90% van alle pistes kan kunstmatig worden besneeuwd.

BOEK JE WINTERSPORT NAAR HET SALZBURGERLAND!

Ski ALPIN CARD: één skipas, drie skigebieden

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, wordt het Skicircus verbonden met Zell am See – Kaprun. Dat betekent ruim 400 km aan pistes, geweldige après-ski in verschillende dorpen én toegang tot de gletsjer. Het mooie van alles: de skipassen van beide skigebieden zijn nu ook bij elkaar geldig. Een andere optie is de Ski ALPIN CARD. Deze pas biedt toegang tot alle pistes van het Skicircus, de Schmittenhöhe, Maiskogel en Kitzsteinhorn gletsjer. Lees hier meer over de Ski ALPIN CARD.

Skilift en blauwe piste

Straks kun je vanuit het Skicircus nog meer pistekilometers skiën

Nieuwe eigenaar bergliften Filzmoos

Filzmoos is een klein skigebiedje dat onderdeel is van de Salzburger Sportwelt. Dit familievriendelijke pareltje biedt 13 km aan pistes, ideaal om op te oefenen. Wat betreft vernieuwingen staat Filzmoos al jaren stil. De laatste investering was zo’n 20 jaar geleden! Gelukkig komt daar verandering in. De skiliften hebben een nieuwe eigenaar en die is heel wat van plan! Lees hier meer.

Ook nieuw

Ook in Frankrijk hebben de skigebieden niet stilgestaan. In het hoogst gelegen wintersport dorp van Europa, Val Thorens, kun je aankomend skiseizoen heel wat nieuwe dingen verwachten. Meer daarover lees je in onderstaand artikel. Goed nieuws: ook de Cime Caron gondel is vanaf aankomend seizoen weer in gebruik!

Nieuw in Val Thorens tijdens skiseizoen 2019/2020

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in