Salzburger Sportwelt

De Salzburger Sportwelt maakt deel uit van een van de grootste skiregio's ter wereld, namelijk de Ski Amadé. Je vindt hier après-ski op het hoogste niveau, veel skimogelijkheden voor jong en oud en daarnaast een groot aanbod aan faciliteiten. Met ruim 230 pistekilometers kan ieder type skiër hier prima uit de voeten.

De Salzburger Sportwelt kent meerdere gezichten en trekt daardoor verschillende gezelschappen aan. Zo komen vrienden hier voor een gezellig weekje feesten en gezinnen met kinderen voor de aantrekkelijke faciliteiten, eenvoudige pistes en uitstekende lesmogelijkheden. Het skigebied is groot, telt veel skidorpen en is niet te massaal.

Skiinformatie Salzburger Sportwelt

Beoordelingen Salzburger Sportwelt

Algemene informatie Salzburger Sportwelt

De Salzburger Sportwelt is een skigebied gelegen in de regio Salzburg. Het telt zo'n 230 pistekilometers, die zijn verdeeld over verschillende niveaus. De Salzburger Sportwelt bestaat uit meerderde deelgebieden, die ieder van een ander niveau zijn voorzien. Het skigebied is veelzijdig en wordt voor het grootste deel beslagen met rode afdalingen. Beginners komen prima aan hun trekken op de bijna 100 blauwe pistekilometers. In het gebied vind je veel sneeuwkanonnen en moderne liften. Let wel op: niet alles is met elkaar verbonden. Gelukkig rijden er genoeg skibussen die je snel en eenvoudig naar een ander deel kunnen brengen. De veelzijdigheid aan afdalingen in combinatie met de vele skidorpen die geschikt zijn voor verschillende gezelschappen maken de Salzburger Sportwelt een populaire wintersportbestemming.

Het skigebied is onderdeel van de Ski Amadé, die op haar beurt weer deel uitmaakt van Super Ski. In de Salzburger Sportwelt vind je meerdere dorpen, waaronder Altenmarkt, Filzmoos, Flachau, Wagrain en Zauchensee. Families voelen zich prima thuis in Filzmoos en Zauchensee. Wintersporters die op zoek zijn naar gezelligheid trekken eerder richting de populaire plaatsjes Flachau of Wagrain. Verveel je geen moment in het skigebied. Probeer de sport onder de knie te krijgen op de blauwe pistes of zoek de uitdaging op en daal de rode of zwarte pistes af. Maak mooie tochten of waan jezelf in een ware speeltuin en bezoek Absolut Park. Dit is een van de meest uitdagende snowparks in de Alpen.

Dorpen in Salzburger Sportwelt

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in