Salzburger Sportwelt

De Salzburger Sportwelt is onderdeel van één van de grootste skiregio's ter wereld, de Ski amadé. Je hebt hier tijdens je wintersport toegang tot zo'n 230 km aan pistes, verdeeld over meerdere deelskigebieden zoals Snow Space Salzburg, Filzmoos en Zauchensee - Flachauwinkl - Kleinarl.

Wintersporters van alle leeftijden en niveaus voelen zich thuis in de Salzburger Sportwelt. Er zijn voldoende skimogelijkheden (op én naast de pistes), aan berghutten geen gebrek en ook voor leuke activiteiten na het skiën ben je hier aan het juiste adres. Gek op een feestje na afloop? De après-ski van de Salzburger Sportwelt is legendarisch!

* Tijdens skiseizoen 2020/2021 moet je rekening houden met coronamaatregelen in het skigebied. De après-ski is niet zoals je die normaal gesproken gewend bent!

Skiinformatie Salzburger Sportwelt

Beoordelingen Salzburger Sportwelt

Algemene informatie Salzburger Sportwelt

Zoals de naam al doet vermoeden, ligt de Salzburger Sportwelt in het Salzburgerland. Met de auto is het een kleine 1000 km rijden. Wanneer je kiest voor het vliegtuig, dan behoort luchthaven Salzburg tot de mogelijkheden. Dit vliegveld ligt op 70 km afstand. Liever met de trein? Dan kun je bijvoorbeeld uitstappen in Eben im Pongau. Als je kiest voor een wintersport naar de Salzburger Sportwelt, dan kun je overnachten in verschillende dorpen. Bijvoorbeeld Flachau, Wagrain, Kleinarl, Flachauwinkl, Filzmoos en Zauchensee. De dorpen hebben stuk voor stuk hun eigen kenmerken en karakter. Er zijn accommodaties is verschillende prijsklassen en aan sfeervolle restaurantjes geen gebrek.

De Salzburger Sportwelt telt ruim 230 km aan pistes. Belangrijk is wel dat je weet dat niet al die pistes met elkaar verbonden zijn. Gelukkig kun je met de skibus eenvoudig heen en weer pendelen. Wintersporters van alle leeftijden en niveaus vinden hier voldoende mogelijkheden voor een fijne wintersport. Er zijn genoeg goede skischolen en voor de kleintjes zijn er leuke kinderlanden. Ga jij skiën met de vriendengroep? Aan leuke après-ski bars geen gebrek. Hetzelfde geldt voor leuke activiteiten buiten het skiën om.

Dorpen in Salzburger Sportwelt

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in