Nieuwsalert per mail ontvangen

Met Club Med richting Pragelato

In december had ik de grote eer om samen met circa 200 andere journalisten naar Club Med in het Italiaanse plaatsje Pragelato af te reizen. Club Med staat bij de meeste mensen bekend als een warme en vooral gezellige manier om samen te komen met vrienden en familie. Jaarlijks wordt Club Med bezocht door vele fanatieke wintersporters en wandelaars die een weekje onbezorgd willen genieten van de bergen en de rust. Sinds dit jaar heeft Club Med een nieuw dorp in Pragelato aan hun bestemmingsplan toegevoegd. Een compleet nieuwe formule met een nieuwe strategie waar nog nooit eerder gebruik van is gemaakt binnen Club Med.

Club Med:
Club Med staat bij de meeste wintersportliefhebbers bekend als een all-inclusive formule waarbij je als klant totaal geen zorgen hoeft te maken en volop kan genieten van je vakantie. Over het algemeen een duurdere aangelegenheid die niet alle doelgroepen aanspreekt. De voornaamste reden hier voor zijn de financiën. Club Med zorgt voor de skipas, skileraar, heerlijk eten en entertainment in de avond. De organisatie heeft ook in veel skigebieden all-inclusive hotels zitten en wordt door veel mensen gezien als de eerste hotelketen met een all-inclusive formule. Club Med heeft een rijke geschiedenis en is niet zomaar uitgegroeid tot een hotelketen met dit imago.

Pragelato:
Het pittoreske dorpje Pragelato ligt op 1.600 meter en heeft hierdoor al vroeg in het seizoen grote sneeuwzekerheid. Waar de meeste skigebieden begin december zitten te smachten om sneeuw, hoef je in Pragelato daar totaal geen zorgen over te maken. Met het vliegtuig is het met tussenstop in Parijs ongeveer 3 uur reizen. Vanaf de luchthaven ben je binnen 1,5 uur in Pragelato en kun je genieten van de eerste lekkernijen waar Club Med bekend om staat. Met de auto vanaf Amsterdam is het circa 1.200 km rijden en duurt de reis ruim 11 uur.

Het dorpje is bij veel mensen bekend om de schans en langlaufwedstrijden tijdens de Olympische spelen in 2006.

Nieuwe formule:
De meeste Club Med resorts zijn zo opgezet dat alle functionaliteiten en benodigdheden in een gebouw bevinden. Het Club Med resort in Pragelato heeft daarentegen een compleet nieuwe insteek. Het is een chaletresort bestaat uit 20 chalets met in totaal 234 kamers.
Je kan gebruik maken van drie verschillende kamers met ieder zijn eigen prijssegment:

 • Club Kamers
 • Deluxe kamers
 • Suites
Bij aankomst worden de koffers met elektrische auto’s richting het verblijf gebracht en kun je direct in een van de twee restaurants een apparatief nuttigen. Elke dag worden de paden sneeuwvrij gemaakt door de Gentils Members (GM’s) waardoor je zonder problemen van chalet naar andere delen van het dorp kunt lopen.
Italiaanse eten:
Door de mooie ligging en prachtige uitstraling van het dorp krijg je het echte Italiaanse vakantie gevoel te pakken. Uiteraard kan het vakantie vieren in Italie niet zonder het heerlijke eten. Er is dan ook binnen het chaletdorp veel aandacht besteed aan sfeercreatie tijdens het ontbijt, middageten en avondeten. Op elk moment van de dag zijn topchefs bezig met het bereiden van maaltijden voor de toeristen die verblijven bij Club Med. In totaal zijn er drie restaurants, 1 centraal restaurant en twee restaurants waar specialistische gerechten worden geserveerd.
Uiteraard is er binnen het nieuwe resort ook uitgebreid de mogelijkheid om gebruik te maken van Spa. Er is niks lekkerder dan een lange zware dag afsluiten in het zwembad, sauna en Finse sauna. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van verschillende soorten massages waar de spieren weer losgegooid worden.
Skigebied:
Het resort van Club Med is dicht gelegen bij een van de grootste skigebieden van Europa, Via Lattea. Dit immense skigebied ligt op de grens van Italie en Frankrijk en biedt 400 km pistes die met elkaar verbonden zijn met 91 skiliften. Het gebied wordt gevormd door Montgenevre, Mont de la Lune en Sestriere. Met de prive-lift die onder aan het resort begint zit je binnen 10 minuten in het grote gebied. Met de professionele begeleiding van een skileraar van Club Med worden de routes uitgestippeld en wordt je naar de mooiste plekken van het gebied gebracht.
Vanuit Club Med worden er naast skiprogramma’s de volgende andere activiteiten georganiseerd:
 • Gewone wandelingen
 • Wandelen met sneeuwschoenen
 • Nordic Walking
 • Parapente
 • Ritten op sneeuwscooters
 • Het rijden met sneeuwhonden
 • Schaatsen
 • Paardrijden
Heeft u jonge kinderen die nog niet de berg op kunnen, dan bestaat er de mogelijkheid om bij Petit Club Med, Mini Club Med of Club Med Junior je kinderen achter te laten. Je hoeft je dan geen zorgen meer te maken, want het team van Club Med zorgt voor al het vermaak van de kinderen. Een ideale oplossing voor de ouders, zodat zij ongestoord een week kunnen skien en kunnen genieten van de vakantie.
Het vakantie vieren in het nieuwe resort van Pragelato heeft bij mij een zeer positief gevoel opgewekt. Ben benieuwd of de Club Med doelgroep hier ook gebruik van zullen maken, of dat zij een compleet nieuwe doelgroep zullen aanspreken.
We gaan het zien….

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in