Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

‘Lockdown voor ongevaccineerden’ gepland in Oostenrijk

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

In Nederland wordt vanavond naar alle waarschijnlijkheid een soort lockdown voor iedereen aangekondigd. Oostenrijk volgt een andere route. Daar wil bondskanselier Alexander Schallenberg een lockdown voor ongevaccineerden invoeren. Zondag wordt groen licht verwacht voor deze lockdown in heel Oostenrijk. In de deelstaten Oberösterreich en Salzburg is het groene licht er al en gaat de lockdown maandag in.

Dit weekend overlegt Oostenrijk over de aanstaande lockdown voor ongevaccineerde personen. De bondskanselier wijst een lockdown voor gevaccineerden en genezen personen nogmaals af, dus enkel personen die de vaccinatie niet hebben gehad en die niet recent genezen zijn krijgen extra maatregelen opgelegd.

Maatregelen

De maatregelen die vanaf maandag in ieder geval in de deelstaten Oberösterreich en Salzburg gaan gelden houden in dat ongevaccineerden die niet recent genezen zijn hun woning alleen mogen verlaten voor hun werk en voor de voorziening in hun levensbehoeften (supermarkt, apotheek, etc.). De winkels, de horeca en andere recreatieplaatsen blijven gewoon open. Dat geldt uiteraard ook voor de skigebieden. Het is dan echter wel zo dan alleen gevaccineerden en recent genezen personen van die faciliteiten gebruik mogen maken.

Zoals geschreven valt zondag het besluit of de ‘lockdown voor ongevaccineerden’ ook elders in het land gaat gelden, maar de verwachting is dat die er komt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in