Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Livigno, dé beste freeride hotspot van Italië

Wintersportredacteur

Livigno (Lombardije, Italië) en freeriding kunnen niet meer los van elkaar worden gezien. De laatste jaren kiezen steeds meer freeriders voor Livigno als dé wintersportbestemming. Het Italiaanse belastingvrije dorp, net over de grens bij het Zwitserse St. Moritz, heeft zich in recordtijd ontpopt tot de hotspot voor freeriders. Livigno heeft aan beide kanten van het dal, op de Carosello en de Mottolino zeer goede mogelijkheden voor wintersporters die net even wat verder willen kijken dan de geprepareerde pistes.

Freeride Project
Het innovatieve Freeride Project dat Livigno heeft gelanceerd, zorgt ervoor dat wintersporters continue worden geïnformeerd over de sneeuwstabiliteit. De regionale lawine bulletins worden verstrekt door ARPA in Bormio en door het Zwitserse Instituut voor sneeuw- en lawine onderzoek en zijn te volgen op de website van Livigno en bij de liftstations. Met de vele gratis Wi-Fi spots in het skigebied is alle informatie gratis en snel te bekijken. Daarnaast vinden wintersporters kaarten, verlichte informatieborden en punten in het skigebied waar je je lawinepieper kunt worden gecheckt.

Wie zich goed wil voorbereiden, volgt een training waarbij de gidsen van Alpine Guides, skiërs trainen in het gebruik van ‘safety’-materialen.

Benieuwd hoe freeriden in Livigno eruitziet? Bij het zien van onderstaande foto’s krijg je toch echt wel de kriebels.

Livigno

Persfoto Livigno

Livigno

Persfoto Livigno

Livigno

Persfoto Livigno

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in