Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

De beste indoor skihallen van Nederland om te oefenen voor je wintersport

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Word jij ook al helemaal enthousiast van al die wintersportberichten? Wij in ieder geval wel! Gelukkig komt het echte seizoen dan ook steeds dichterbij en is het niet lang meer wachten voordat je weer heerlijk kunt genieten van de mooie, besneeuwde bergen. Heb je nou al een tijdje niet geskied en wil je weer wat in vorm komen, of kan je gewoon echt niet wachten? Dan wacht je toch gewoon niet en zoek je tot die tijd het geluk ergens anders. Doe dat dan in de beste indoor skihallen van Nederland! 

Niet iedereen is een fanatieke wintersporter die elk jaar weer naar de bergen afreist om vele kilometers op de latten af te leggen. Sommige mensen nemen genoegen met zo nu en dan een keertje op skivakantie. Als je dan al een jaar of twee niet geweest bent, is het niet vanzelfsprekend dat je de sterren van de hemel skiet toch? Wanneer je dan gaat skiën is het wel leuk als je dan ook daadwerkelijk aan het skiën bent, en niet alleen maar stokken en ski’s aan het rapen bent. Juist om deze reden hebben wij de beste indoor skihallen volgens Nederlandse wintersporters op een rijtje gezet. Mooie kans om nog even te oefenen en zo je vrienden of familie te verbazen met je skikunsten.

Beste skihallen volgens Nederlandse wintersporter

Nederland heeft vele indoor skihallen en daarom is het soms lastig om te bedenken naar welke je nou het beste kan gaan. Meerdere mensen hebben hier last van. Om het een beetje makkelijker te maken hebben we de beste op een rijtje gezet. Dit is de top 3:

1. SnowWorld Zoetermeer

Deze indoor skihal is favoriet bij veel wintersporters. In 1996 ging SnowWorld voor het eerst open en tot de dag van vandaag wordt het druk bezocht. Vier pistes bevinden zich in deze hal, en een daarvan heeft een lengte van wel 300 meter! Heerlijk dus om buiten het winterseizoen toch te kunnen genieten van het skiën of snowboarden. De andere drie pistes zijn iets minder lang en steil dus perfect om je techniek wat te verfijnen, of om even te oefenen. Een van die pistes biedt ook de gelegenheid om je stuntkunsten uit te oefenen. Naast deze heerlijke pistes kan je binnen genieten van echte wintersportgerechten. Is de après- ski jouw favoriete plek van de wintersport? Dan heb je geluk, want deze is ook aanwezig!

2. SnowWorld Landgraaf

Landgraaf is iets jonger dan Zoetermeer. Zij openden namelijk in 2001 de deuren. Wel is het wat groter dan de skihal in Zoetermeer. Deze hal heeft namelijk vijf pistes met onder andere twee afdalingen van 400 meter! Dit is een van de langste indoor skihallen van de wereld. Hier kun je dus lang genieten, en ook weer wat oefenen op je techniek. Deze twee lange pistes zijn niet het enige wat zo tof is aan deze skihal. Er is namelijk ook een funpark aanwezig. Hier kan je, je zeker wel een hele dag vermaken!

3. SnowWorld Amsterdam

Dit is toch wel de kleinste indoor skihal van de drie toppers. Toch kan je ook hier zeker genieten van heerlijke pistes om zo weer beter te worden of iets nieuws te leren. In 1999 werden hier de deuren geopend. Sindsdien komen mensen hier omdat ze, of geen afscheid kunnen nemen van het wintersportseizoen of om hun techniek bij te spijkeren. Er zijn twee pistes, eentje van 170 meter en eentje van 70 meter lang.

Nog veel meer skihallen

Dit is onze top 3, maar dat wil niet zeggen dat de andere indoor hallen niet goed zijn, of dat je hier niet kunt genieten van heerlijke pistes. Wat dacht je bijvoorbeeld van SnowWorld Terneuzen, De Uithof of van Snow Valley (net over de Belgische grens)? Het gaat erom dat je jezelf goed voorbereid op het winterseizoen om beslagen ten ijs te komen op de piste. Je hoeft daarvoor overigens niet de kou in. Je kunt ook kiezen voor een van de rolbanen of borstelbanen in Nederland.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in