Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Komt er ooit een einde aan deze grandioze winter?

Wintersportredacteur

Door de enorme hoeveelheid sneeuw en de nieuwe sneeuwvoorspellingen van deze week, zijn we nog helemaal niet bezig met het einde van het seizoen. Toch beginnen we langzaam de eindlijn in zicht te krijgen. De drukste vakantieweken zijn achter de rug en nu hebben we de ‘snoepweken’ voor de boeg. De weken waar we statistisch gezien meer kans hebben op mooi weer, de weken waarin we langere dagen hebben en de weken die over het algemeen rustiger zijn in de Alpen. Heb jij nog een paar dagen wintersport in het vooruitzicht of ben jij al toe aan de zomer?

De foto’s spreken boekdelen

Als je nog twijfels had over de sneeuwcondities op dit moment, dan zullen we met de onderstaande foto duidelijk maken dat het nog heerlijk vertoeven is in de Alpen. Poederhappen in maart. Mike zit op dit moment in de Alpen en stuurde ons al vroeg in de ochtend dat er weer een verse laag met sneeuw was gevallen. Circa 40 cm is er in het Zillertal op een hoogte van 1.500 meter naar beneden gekomen. Hoe dat voelt? ZO DUS! Bedankt Mike voor dit heerlijke plaatje!

Lang seizoen voor veel gebieden

Ondanks dat we bijna op de helft zitten van de maand maart, duurt het seizoen nog erg lang. Pasen valt dit jaar wederom erg laat, waardoor veel skigebieden tot eind april geopend zijn. Als je de hoteliers spreekt geen ideale situatie, maar voor de echte skifanaten geweldig nieuws. 1e en 2e Paasdag vallen in 2019 op 21 en 22 april en daardoor gaan veel liften pas na deze datum sluiten. Met de condities die we op dit moment hebben zou dit zeker geen overbodige luxe zijn. Wel is het zo dat de sneeuw in april (letterlijk) als sneeuw voor de zon kan verdwijnen. Statistisch gezien stijgt de temperatuur in deze maand flink en moeten we hopen dat de sneeuwcondities een beetje redelijk blijven. Om die reden zijn er ook skigebieden die er voor kiezen om het seizoen eerder te beeindigen. 6 a 7 april zullen hier de laatste dagen zijn. Toch hebben we in de afgelopen vijf jaar ook gezien dat er in april nog een sneeuwdump voorbij kan komen. Het is dus gewoon afwachten, want niets zo veranderlijk en onvoorspelbaar als het weer in de bergen!

Nog naar de sneeuw?

Wil je nog even naar de sneeuw dit winterseizoen? Er staan leuke evenementen op de planning. Denk bijvoorbeeld aan Dutchweek Saalbach, Gerlos en Val Thorens? Allemaal evenementen die de komende maanden nog gepland staan en waarbij je het seizoen feestelijk kunt afsluiten. Hieronder een aantal aanbiedingen die interessant kunnen zijn. Want ook in maart zijn de hotels nog steeds op zoek naar gasten en die proberen zij te lokken met aantrekkelijke acties. Doe er je voordeel mee!

Hotel Waldhof Gerlos

Dit 3-sterrenhotel ligt in het centrum van Gerlos. De Dorfbahn en piste liggen op zo’n 300 meter afstand van het hotel en bij goede sneeuwcondities kun je bijna tot het hotel skiën. Het hotel beschikt over een kleine wellness met onder andere een sauna, stoombad en whirlpool.

Voor 2 personen 7 nachten, vertrek zaterdag 21 maart, inclusief 6 daagse Zillertaler Superskipas en entree tot alle Dutchweek feestjes: €855,- per persoon

Bekijk hier de aanbieding

 

Hotel Auwirt Saalbach

Vanaf Hotel Auwirt zijn de Dutchweek Saalbach feestjes nooit ver weg. Dit hotel ligt middenin het centrum van Saalbach, op 150 m afstand van de lift. Je verblijft hier op basis van logies en ontbijt.

2 personen, vertrek 20 maart, inclusies skipas en toegang tot alle Dutchweek feestjes: € 559,- per persoon

Bekijk de aanbieding

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in