Nieuwsalert per mail ontvangen

Kleine skigebieden sluiten door klimaatverandering?

De toenemende temperatuur op de aardbol is een veelbesproken onderwerp in de wintersportbranche. Hoe zal wintersport over 50 jaar eruitzien, en zal er dan überhaupt nog sneeuw zijn in de lager gelegen skigebieden. Als we kijken naar afgelopen seizoen, dan hoeven de skigebieden zich geen zorgen te maken, maar de geruchten komen niet zo maar ergens vandaan. Hoe reageren kleine skigebieden op de toenemende concurrentie van de grote skigebieden.

Skigebieden met een grote capaciteit zullen het de komende jaren nog wel volhouden. Vaak zijn deze hoger gelegen en bieden een hogere sneeuw-zekerheid waardoor deze in populariteit toenemen. Maar zullen de kleinere, lager gelegen skigebieden het kunnen volhouden? Verwacht wordt dat de sneeuwval in de Franse Alpen de komende 30 jaar zal dalen met 30-50 procent.

Eén van de skigebieden  die te maken heeft met onzekere tijdens is het Franse skigebied Abondance. In 2007 heeft dit skigebied al te maken gehad met een faillissement, maar door investeerders hebben zij een doorstart kunnen maken in 2009. De investeerders hebben geïnvesteerd in het verbeteren van de infrastructuur van het gebied.

In 2011 heeft het skigebied een verlies geleden van €150.000,-. Door de concurrentie van de grote skigebieden Avoriaz en Morzine heeft Abondance de strijd verloren. Deze skigebieden bieden een betere sneeuwzekerheid en grotere variatie in hellingen.

Lokale hotels en appartementen in het Franse dorp beweren dat de komende 10 á 15 nog meer kleine skigebieden zullen omvallen, omdat deze niet meer rendabel zijn.

De appartementen en hotels zullen bij het sluiten van een skigebied een kwart tot de helft van hun waarde verliezen. Het sluiten van een skigebied heeft dus grote consequenties.

Hoe zien jullie de toekomst van skigebieden? Zullen er alleen nog grote skigebieden zijn en zullen de kleine skigebieden verdwijnen? Ik ben erg benieuwd naar jullie mening.

 

 

 

Bron: France24.com 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in