Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Kijktip: het leven van Elvie in het Alpbachtal als schapenscheerder

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Als je hebt genoten van de vorige vier afleveringen van de webserie ‘In de bergen op zoek naar… Nederlandse locals in Oostenrijk’, dan kunnen we je nu weer blij maken. Vanaf vandaag komt er elke zondag een nieuwe aflevering online! Hier zie je de allereerste. Deze aflevering gaat over de schapenscheerder Elvie die in het Alpbachtal woont.

In de bergen op zoek naar… Nederlandse locals in Oostenrijk

Tijdens de afleveringen van ‘In de bergen op zoek naar… Nederlandse locals in Oostenrijk’ worden Nederlanders gevolgd die hun huis en baan in ons kikkerlandje verruild hebben voor een nieuw bestaan in Oostenrijk. De afleveringen, die doen denken aan programma’s als ‘Ik Vertrek’ en ‘Het Roer Om’, geven je een uniek kijkje in het leven van deze Nederlanders. Hoe ervaren ze de Oostenrijkse cultuur en de gewoontes? Leven ze echt hun droom in het nieuwe thuisland? Alle afleveringen kun je zien op het YouTube-kanaal van In de bergen!

Aflevering 5: Elvie in het Alpbachtal

Elvie is negen jaar geleden vanuit Amsterdam naar het Alpbachtal in Oostenrijk verhuisd. Ze begon als snowboardlerares en inmiddels is ze in het voor- en najaar schapenscheerder. Ze is samen met een Oostenrijker en heeft een zwaar, maar mooi beroep. Ze rijdt de hele deelstaat rond en komt op de mooiste plekken en boerderijen. Afgelopen herfst is de video over Elvie en haar leven in het Alpbachtal opgenomen, kijk je mee?

Kijk ook:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in