Nieuwsalert per mail ontvangen

Kartitsch: eerste gecertificeerde winterwandeldorp van Oostenrijk

Wintersportredacteur

In één van de hoogstgelegen dalen in de Alpen ligt het plaatsje Kartitsch, het dorp bij uitstek om een winterwandeling te maken. Het idyllische bergdorp vervult alle wensen die je bij winterwandelen voor kunt stellen. Hier kun je eindeloos wandelen in het besneeuwde woud, zonder dat je ook maar iemand tegenkomt. De meditatieve rust wordt enkel onderbroken door de krakende voetstappen in de sneeuw of af en toe een roep van een dier.

Hoge ligging Kartitsch

Het authentieke dorp Kartitsch in het Oostenrijkse Gailtal is de ideale basis voor winterwandelingen. Je hoeft vanaf hier namelijk niet zoveel te klimmen om te kunnen genieten van de uitzichten op de Dolomieten en de Karnische Alpen tot aan Italië. Omdat het dorp zo hoog ligt, ben je hier bijna zeker van een besneeuwd landschap en daarnaast heeft het één van de meeste zonne-uren in Oostenrijk.

 

Wandelroutes

Vanuit het dorp lopen maar liefst tien officiële winterwandelroutes. Men onderhoudt al deze routes gedurende de winter zorgt dat ze schoon blijven. Bij het uitstippelen van deze routes is er op gelet dat de omgeving er niet door wordt aangetast. De routes zijn van verschillende lengtes, zodat er voor iedereen wel een geschikte wandelroute te vinden is. Het maakt niet uit welke route je neemt, je bent sowieso verzekerd van een mooi uitzicht. Langs elke route zijn verschillende restaurants waar je even tot rust kunt komen.

Gastvriendelijk

De gastvriendelijke hotels in Kartitsch kunnen je voorzien van een rugzak, wandelstokken, zitkussens en volle thermoskannen. Dus ook als je een van deze dingen zelf niet bezit, kun je een winterwandeling maken. Naast wandeltips krijgen de wandelaars ook tegoedbonnen voor restaurants langs de routes. Ook is het mogelijk om op pad te gaan samen met een gids. Tweemaal per week wordt een wandeltocht met gids georganiseerd.

Uitzichten

In La Plagne hebben ze een andere manier gevonden om van uitzichten te kunnen genieten. Je kunt daar namelijk verblijven in een heuse expeditiehut die op een berg staat. De uitzichten die je vanuit hier hebt zijn adembenemend.

Verblijf in een expeditiehut in La Plagne

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in