Nieuwsalert per mail ontvangen

Verblijf in een expeditiehut in La Plagne

Wintersportredacteur

In La Plagne zijn verschillende bijzondere accommodaties waar je een nachtje kunt verblijven. Je hebt er bijvoorbeeld een luxe uitgeruste pistebully die je naar 2.000 meter hoogte kan brengen voor een romantische nacht. Of je kunt ervoor kiezen een nachtje te verblijven in het iglo dorp. Sinds dit seizoen hebben ze nog een bijzonder verblijf aan hun collectie toegevoegd. In samenwerking met Land Rover organiseert La Plagne namelijk The Land Rover Shelters Experience.

The Land Rover Shelters Experience

Tijdens deze volledig nieuwe ervaring kun je in de rol kruipen van een ontdekkingsreiziger. Tijdens deze overnachting overwin je de sneeuw, de kou en de nacht. Uiteraard wordt er wel voor gezorgd dat je een comfortabele nachtrust hebt. Ook kun je fonduen met uitzicht op de Mont Blanc.

Als gast word je met een Land Rover naar je verblijf gebracht. Je mag uiteraard zelf ook even uitproberen hoe het is om in de sneeuw te rijden. Daarna installeer je je in het onderkomen voor de nacht. In totaal staan er drie expeditiehutten, die bij Franse expedities gebruikt zijn. Twee om in te overnachten en één om in te eten. Alle benodigdheden zijn al aanwezig in de hut.

Het programma

Vooraf moet je deze ervaring uiteraard reserveren. Nadat je reservering is bevestigd meld je je op de afgesproken dag om 17.30 uur bij het Jaguar Land Rover testcentrum. Zorg ervoor dat je je toilettas en pyjama hebt meegenomen, want je vertrekt direct met de Land Rover voor een testrit. Er gaat een professionele instructeur met je mee om je tijdens het rijden tips te geven. Eenmaal aangekomen bij de expeditiehutten geeft de instructeur je nog wat tips voor een onvergetelijke nacht. Hij laat ook een mand met ontbijtspullen voor de volgende ochtend achter. Daarna laat hij je alleen voor een romantische, onvergetelijke nacht. Je krijgt een telefoonnummer voor in geval van nood, dat je op ieder uur van de dag kunt bellen. Tussen 8.30 uur en 9.00 uur komt de instructeur je weer ophalen. Als je toch liever zelf naar beneden gaat met ski’s, is dat ook nog een optie.

 

Praktische informatie

De hutten zijn voorzien van elektriciteit en een verwarming. Tevens is er een koffiezetapparaat en een wijnkoeler aanwezig. De hutten hebben een eigen composttoilet en lopend water. Er is geen douche aanwezig, maar wel toiletartikelen voor een alpinist. Deze ervaring kost bij zes personen €90,- per persoon. Met maximaal 6 personen per keer kun je deze unieke activiteit beleven. Voor meer informatie of als je wilt reserveren, kun je bellen naar +33 (0)6 17 69 91 02.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in