Nieuwsalert per mail ontvangen

In Tirol en Voralberg ‘veel’ sneeuw, maar in Karinthie ‘normaal’

Even een kort berichtje uit Karinthie, Oostenrijk. Sneeuw teveel in Voralberg en Tirol, hier gewoon een superlaag om te skien. Prachtig weer (stralend zonnetje) en fantastische pisten. De komende dagen houden we nog lekker de zon, in het dal net boven het vriespunt en boven op de berg -4 graden. Vrijdag wordt er weer wat verse sneeuw verwacht, dus de skiers hebben het helemaal top! Zelfs in het dal ligt er een centimeter of 10, dus voor ‘Einheimer’ ook nog aangenaam. Hebben afgelopen week al 2x de ambulance aan de deur gehad, omdat onze gasten met een halve liter wodka in het lijf hun snowboard niet helemaal meer onder controle hadden. Gelukkig viel het allemaal mee, maar erg snugger is het niet om zo ‘alkoholisiert’ de berg op te gaan (of af, zoals je wilt). Wordt het letterlijk een afgang!!

Deze week ook gasten gehad met een puber die erg angstig was geworden voor skien. Gelukkig ‘offerde’ dochterlief zich op om met haar te gaan skien op het Nassfeld. Topdagje gehad en pubergastje is over haar angst heen! Das echt een voordeel van het skigebied, voor elk nivo een geschikte piste en ook nog de mogelijkheid om halverwege over te gaan naar een makkelijker c.q. moeilijker route.

As. vrijdag start in Innsbruck de Jeugd Olympische Winter Spelen. Een dochter van één van de Beemster ondernemers neemt hieraan deel.
Een groot talent en laten we allen hopen, dat ze een goede indruk zal achterlaten (en dan bedoel ik niet alleen in de sneeuw!!).

PS: op het Nassfeld is het mogelijk om (bijv. als gezin) een skileraar in te huren (voor een redelijk bedrag) die een halve of hele dag meegaat met skien en ondertussen ook onderricht c.q. aanwijzingen geeft. Super voor degenen die zich nog niet 100% zeker voelt op de pistes of ongedwongen met een groepje tochten wil maken op routes die normaal gesproken voor outsiders niet voor de hand liggen of voor degenen die graag off-piste willen skien (maar dan wel safe). Het is zelfs mogelijk om een nederlandstalige ski-leraar in te huren om evt. taalproblemen te voorkomen.
Indien gewenst kan ik contact leggen.

Bis Bald!
www.daskleineparadies.com

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in