Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

In deze 10 Europese skidorpen valt de meeste sneeuw

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Als je op wintersport gaat wil je natuurlijk een lekker dik pak sneeuw. Helaas is het geluk er niet altijd dat je van een piste afglijdt met verse sneeuw. Natuurlijk zijn er dan wel de sneeuwkanonnen die de vakantie kunnen redden, maar niks is beter dan verse sneeuw onder de ski’s. Maar waar moet je dan heen als je echt veel sneeuw wil?

In sommige gebieden is het normaal dat er 2 meter sneeuw ligt, maar in andere gebieden moet je hopen dat je in de ochtend kunt genieten van natuursneeuw. Om een handje te helpen bij het uitzoeken van de volgende vakantie hebben we de skigebieden met de meeste sneeuwval per jaar.

1. Warth-Schröcken in Oostenrijk

Het skigebied Warth-Schröcken is een echt poederparadijs. Per jaar valt er maar liefst een totale sneeuwlaag van wel 10.5 meter! Omdat het gebied zo sneeuwzeker is, noemen ze zich Der Schneegarant. Het ligt op een hoogte van 1500 tot 2050 meter. Dankzij de verbinding met de dorpen eromheen is het een van de grootste skigebieden van Europa.

2. Zürs in Oostenrijk

Op een hoogte van 1716 meter ligt het dorpje Zürs. Dat ligt in hetzelfde skigebied als Warth-Schröcken. Per jaar valt hier niet veel minder sneeuw dan in Warth-Schröcken, hier valt namelijk maar liefst 10 meter sneeuw. Kun je je voorstellen hoe veel dat is? Dat is hoger dan veel huizen!

3. Damüls in Oostenrijk

Damüls werd in 2005 benoemd tot meest sneeuwzekere dorpje ter wereld! Het gebied ligt op een hoogte van 1360 tot 2020 meter, met 76 kilometer piste waarvan 46 kilometer rood kun je jezelf prima vermaken. Je hebt in het skigebied kans op een pak sneeuw van 9 meter hoog! Uit onderzoek is namelijk gebleken dat dit de gemiddelde hoeveelheid sneeuwval per jaar is in dit gebied.

4. Braunwald in Zwitserland

Net als in Damüls valt in dit gebied een pak sneeuw van 9 meter. Het skigebied van Braunwald ligt op een hoogte van 1900 tot 1255 meter. Het beschikt over veel sneeuw, maar niet over heel veel kilometer piste, namelijk 32 kilometer.

5. Obertauern in Oostenrijk

Hier valt een pak van maar liefst 8 meter sneeuw. Voor de skiërs onder ons die van zwarte pistes houden is dit niet helemaal het perfecte gebied, het heeft namelijk maar 4 kilometer zwarte pistes. Wel is het gebied heel sneeuwzeker en is het een lang wintersportseizoen open. Ze openen de deuren in november en stellen het zo lang mogelijk uit tot mei. Het gebied ligt op een hoogte van 1630 tot 2315, vrij hoog dus!

6. Avoriaz in Frankrijk

De sneeuwval hier is gelijk aan de sneeuwval in Obertauern. Een hoogte van 8 meter is wat ze verwachten ieder seizoen. Avoriaz beschikt over 70 kilometer aan piste maar behoort tot het mega skigebied Les Portes du Soleil, dit gebied bestaat uit meerdere gebieden en ligt in Frankrijk en Zwitserland. Alle deze gebieden samen vormen een gebied van maar liefst 650 kilometer!

7. La Rosière in Frankrijk

Dit gebied ligt op een hoogte van 1175 tot 2610 meter. Hier valt per seizoen een totaal aan 6,4 meter sneeuw. Het beschikt over 160 kilometer piste waarvan 84 kilometer rood, 50 blauw en 26 zwart. Elke soort skiër kan zich hier dus wel een paar dagen goed vermaken!

8. Arosa Zwitserland

Samen met het gebied Lenzerheide beschikt Arosa over 225 kilometer piste. Ook hier verwachten ze elk jaar weer veel sneeuw. Het is namelijk normaal als hier een pak van 6,2 meter valt. Het dorpje ligt op een hoogte van 1740 meter. Dit gebied is voor meerdere soorten skiërs geschikt, het telt namelijk 110 kilometer blauw, 87 rood en 28 zwart.

9. Tignes in Frankrijk

Elk seizoen verwachten ze in Tignes een sneeuwhoogte van 6,2 meter! Het dorpje bevindt zich op 2100 meter hoogte. Tignes zelf heeft best veel kilometer aan piste, namelijk 150 kilometer, maar met de verbinding met Val D’Isère vormen ze samen een super groot gebied. De twee gebieden bij elkaar bieden wel 300 kilometer aan sneeuwplezier! Dat is lekker hoor!

10. Val Thorens in Frankrijk

Last but not least: Val Thorens. Dit gebied meet namelijk een sneeuwhoogte van 6 meter. Val Thorens zelf heeft een gebied met 150 kilometer piste, maar door de verbindingen ontstaat er een ongelofelijk groot gebied van wel 600 kilometer! Het Val Thorens station is het hoogste skistation van Europa en het hoogste van de 3 Vallées. Dit dorpje ligt op 2300 meter hoogte.

Wintersport Frankrijk 2021 Val Thorens

Waar ga jij heen deze winter?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in