Nieuwsalert per mail ontvangen

Hondensleeën in Noorwegen, een droom die uitkomt!

Als er één winterse activiteit bovenop je bucketlist moet komen te staan, dan is het wel het maken van een hondensledetocht. Afgelopen maart bezocht ik samen met collega Yvonne het Noorse skigebied Trysil. In vijf dagen maakten we een ontdekkingstocht over de pistes, door het plaatsje en de omgeving. En wat is er leuker om dat – naast skiën – te doen met een slee en 6 enthousiaste husky’s!

Hondensledetocht

In Trysil kun je een hondensledetocht maken bij Mountain King’s Dogsled in Trysilfjellet. Je kunt kiezen om een paar uur met de slee op pad te gaan, maar ook een hele dag is mogelijk. Voor een rit van ongeveer 1,5 à 2 uur betaal je ongeveer €100 euro per persoon. Je zit met twee personen op de slee en daarbij mag je zelf sturen. Let wel op, want de dieren hebben, vooral in het begin, een hoog tempo. Maar, zoals de hondenmannen ons vertellen, als je valt, dan moet je gewoon heel hard terugrennen naar de slee!

Tip: neem een warme muts en skibril mee. Trek niet je allernieuwste skipak aan, want na een knuffelkwartiertje en een uur sleeën, ruik je net zoals de dieren!

 

Ook interessant: 7 must do’s in Trysil – Noorwegen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in