Nieuwsalert per mail ontvangen

Het Zwitserse Lauterbrunnen één van de mooiste plekken in Europa?

Foto: MyZwitserland

Het Zwitserse Lauterbrunnen is bij veel bergbeklimmers één van de mooiste plekken op deze wereld. De gemeente staat bij veel bergliefhebbers bekend om de enorme hoeveelheid prachtige watervallen en is gelegen in de U-vormige glacial vallei in de Zwitserse Alpen. De gemeente ligt tussen de drie bekende bergen, de Jungrfau, Monch en Eiger Mountains. In de winter is het een prachtige omgeving, maar met de prachtige watervallen is het helemaal in de zomer een aanrader. Het echte ‘Zwitserleven’ gevoel komt bij deze foto’s zeker naar boven!

Lauterbrunnen is één van de grootste beschermde natuurgebieden van Zwitserland volgens het UNESCO-werelderfgoed . Met de Staubbachwaterval, die een vrije val maakt van circa 300 meter, behoort deze tot één van de hoogste vrij vallende watervallen van Europa.

In de winter kunnen de wintersporters hun lol op met de uitsgestrekte skigebieden Wengen-Kleine Scheidegg en Mürren-Schilthorn. De Jungfrau regio geeft toegang tot ruim 200 kilometer pistes die middels 45 liften bereikt kunnen worden.

In de zomer is het plaatsje Lauterbrunnen het startpunt voor de Jungfrau toeristen. De natuur van het kleine dorpje zorgt voor het echte vakantiegevoel en laat je even helemaal het gevoel geven dat je je buiten de bewoonde wereld bevindt.

Lauterbrunnen Zwitserland

Foto: Wikimedia Commons

Lauterbrunnen Zwitserland

Foto: Flickr / Aanjhan Ranganathan

Lauterbrunnen Zwitserland

Foto: MySwitzerland

Lauterbrunnen Zwitserland

Foto: Flickr / Rutger Tuller

Lauterbrunnen Zwitserland

Foto: Flickr / Bradley Wells

Lauterbrunnen Zwitserland

Foto: Flickr / Noel Reynolds

Lauterbrunnen Zwitserland

Foto: Flickr / keith.bellvay

Lauterbrunnen Zwitserland

Foto: Flickr / Ayrcan

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in