Nieuwsalert per mail ontvangen

Het is een prachtige witte wereld in Karinthie

Gistermorgen weer een klein laagje sneeuw gevallen, echter genoeg om met de sneeuwschuif aan de gang te gaan. Om het terrein begaanbaar te maken (en te houden) heb je daarna geen sportschool meer nodig, wellicht extra zuurstof ……………. Gelukkig kennen we hier het begrip ‘kinder- arbeid’, dus dochter mag (!) ook meehelpen. Manlief krijgen we -helaas- niet zo gek om ‘s morgens voor 6 uur of ‘s avonds na 22.00 uur nog te gaan ruimen. Maar goed, op het Nassfeld ligt ook sneeuw genoeg om te scheppen.
Gisteravond een vergadering gehad van het ‘Genossenschaft’ van ons dorp, na afloop nog wat napraten en ik vertelde hen dat er ‘s avonds en ‘s nachts nog sneeuw te verwachten viel (gezien de speciale grijze lucht, maar vooral de weersvoorspellingen). Beetje meewarig werd ik aangekeken, ach zo een Ausländerin die denkt iets van het weer te weten. Nee hoor, absoluut géén sneeuw te verwachten ……….. over een paar dagen weer als dit zo is en dat zo, dan komt er sneeuw. Neem nog maar een ‘stamperl’ (schnaps, lost alle problemen op, zo ook de hersenen).

Vanmorgen vroeg (06.00 uur!!!) de gordijnen geopend en wat is dat …….? Alles wit, wederom een laag sneeuw. Moest toch wel een beetje gniffelen, tja in NL kenden wij vroeger al Jan Pelleboer en met deze ‘boerenwijsheid’ (en zo je wilt een klein scheutje internet-informatie er over heen) hadden die Ausländer het toch goed voorspeld!

Momenteel zijn in Innsbruck de Jeugd Olympische spelen gaande. Dit weekend komt de dochter van een Beemster ondernemer aan de start op het onderdeel Skeleton. Laten we allemaal flink voor haar duimen!

Bis Bald!
www.daskleineparadies.com

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in