Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Grootste drukte wintersportgebieden voorbij

Wintersportredacteur

De grootste drukte lijkt een beetje voorbij te zijn in de wintersportgebieden. De afgelopen twee weken waren enorm druk met Nederlanders in de Franse en Oostenrijkse wintersportgebieden. Door de verwachtte drukte zijn veel wintersporters gisteravond/nacht en vandaag vertrokken naar Nederland. Op de pistes was duidelijk te merken dat de meeste wintersporters gisteren hun laatste wintersportdag hadden. Lege pistes, weinig rijen bij de liften en grote voorraad in de restaurants waren vandaag een feit. Dit in tegenstelling tot de afgelopen twee weken.

Het is in de Carnavalsweek en Krokusvakantie een gekkenhuis geweest in de Alpengebieden. Op de knelpunten in skigebieden wemelde het van de wintersporters die allemaal een eigen bestemming voor ogen hadden. De FIS piste regels waren daardoor niet altijd even goed meer na te leven op de piste, maar gelukkig is iedereen op vakantie in vrolijke stemming en kan het op vriendelijk manier opgelost worden.

De wachttijd bij skiliften was in sommige gevallen meer dan 20 minuten, wat voor menig irritatie zorgde bij de mensen. De weersomstandigheden waren jammer genoeg de afgelopen week zeer afwisselend, waardoor elke dag van de zon genieten in rij ook niet mogelijk was. Vooral bij de oudere en langzamere skiliften liepen de rijen flink op.

De restaurants hebben de afgelopen weken extreme drukte gehad. Rond het middageten leken de restaurants meer op een doolhof waar iedereen opzoek was naar een tafel dan een restaurant gelegenheid waar je even rustig je middag eten kon nuttigen. In veel restaurants blijven de mensen in het restaurant staan, om te wachten wanneer de eerste tafel klaar is met eten. Dit zorgt er voor dat tijdens het eten 100 ogen op je gericht zijn, want wellicht ben jij wel de eerste die klaar is met eten. Niet de meest ideale situatie, maar dat weet je als je in het hoofdseizoen op wintersport gaat.

Ondanks dat Zuid-Nederland aankomende week vakantie heeft rekenen de skigebieden op iets minder drukte. Omdat veel scholen in Brabant en Limburg de krokusvakantie naar de carnavalsweek hebben verplaatst zullen er voornamelijk wintersporters uit de regio Rotterdam op wintersport gaan.

Of het echt rustiger gaat worden aankomende week dat blijft natuurlijk afwachten. Vanaf morgen gaat officieel de nieuwe week beginnen en kan er definitief een conclusie getrokken worden.

 

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in