Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Duits skigebied stopt met prepareren van de pistes

Wintersportredacteur

Vanaf volgend winterseizoen kun je niet meer afdalen van de geprepareerde pistes in het skigebied Jenner. Jenner, bij de Königssee, is het grootste skigebied van Berchtesgaden in Duitsland. Zes jaar geleden is er nog flink geïnvesteerd in het skigebied en daarom komt deze beslissing voor velen ook onverwacht. Wintersporten blijft mogelijk, maar dan anders.

Geen geprepareerde pistes meer in Jenner

In 2024/2025 kun je niet meer van de geprepareerde pistes afdalen in Jenner. In dit kleine skigebiedje is een belangrijke beslissing voor de lange termijn genomen. Door de sterk afnemende belangstelling voor alpineskiën in de regio heeft de voorzitter van de Berchtesgadener Bergbahn deze stap genoodzaakt gezet. Er komen simpelweg niet genoeg wintersporters naar het skigebied om van de geprepareerde pistes gebruik te maken. De pistes worden niet meer geprepareerd en de sneeuwkanonnen worden weggehaald na dit skiseizoen in maart.

Ondanks modernisering toch einde

De afgelopen jaren is er nog veel veranderd in het skigebied qua modernisering. Zes jaar geleden is er nog eens zo’n € 50 miljoen geïnvesteerd in de nieuwbouw van de Jennerbahn en modernisering van andere liften, ook kwam de staat Beieren nog eens met zo’n € 10 miljoen voor investeringen. In 2017/2018 werd het gebied een heel skiseizoen gesloten voor de verbouwing. In 2018/2019 konden de wintersporters in een compleet vernieuwd skigebied afdalen met de nieuwe gondel en twee gemoderniseerde stoeltjesliften.

Wel nog geopend voor andere wintersporten

Helemaal stopt het wintersporten niet op de skiberg. Er komt een hele andere strategie, eentje meer gericht op toerkskiërs en andere wintersporten. Er komen gemarkeerde skiroutes en indien nodig blijven de sneeuwkanonnen op de Jennerwiesenpiste voor de wintersporters die de berg zelf oplopen en daarna weer afdalen. Ook het rodelaanbod wordt uitgebreid om families en kinderen nog steeds naar Jenner am Königssee te lokken.

Over het skigebied

Het skigebied is niet groot, maar voor families met kinderen was dit altijd een heerlijke plek in Duitsland. Op de skiberg zijn er 5 liften en ongeveer 11 kilometer aan pistes. Het skigebiedje is onderdeel van het grotere skiregio Berchtesgadener Land. Ook kun je er rodelen, winterwandelen, langlaufen, freeriden, en toerskiën.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in