Nieuwsalert per mail ontvangen

Skigebied dicht vanwege nieuwe Jennerbahn en stoeltjesliften

Je skigebied een heel seizoen dichtgooien om zodoende meerdere skiliften te kunnen vernieuwen en verbeteren? Het klinkt erg ongeloofwaardig, maar het gaat toch echt gebeuren in het skigebied Jenner am Königssee. Er gaat voor ruim 48 miljoen euro geïnvesteerd worden in de verbetering van het skigebied, waardoor volgens het skigebied het sluiten aankomende winter noodzakelijk was. Hierdoor loopt het skigebied winter inkomsten mis, maar kunnen zij wel door gaan met de verdere ontwikkeling van het gebied. 

De nostalgische Jennerbahn is misschien wel het bekendste van het hele skigebied. De lift werd voor het eerst in gebruik genomen in 1953 en werd in de jaren ’70 vernieuwd om zodoende de concurrentie in de toekomst aan te kunnen. Nu komt er definitief een einde aan de skilift, want de eerste bouwwerkzaamheden van de nieuwe 10-persoonsgondel zijn van start gegaan. Door deze vernieuwing kunnen er straks 1.600 personen per uur naar de top van de Jenner vervoerd worden, waardoor de wachtrijen aanzienlijk minder gaan worden. Dit in de wetenschap dat er bij de oude Jennerbahn maar 500 personen vervoerd konden worden.

Nieuwe Jennerbahn : Oud vs Nieuw

De oude Jennerbahn op de foto hieronder, de nieuwe Jennerbahn op de foto bovenaan het artikel. Een wereld van verschil.

Bron: Berchtesgadener-land.com (de oude Jennerbahn)

 

Twee stoeltjesliften ook vernieuwd

Naast de Jennerbahn gaan er ook nog twee stoeltjesliften vernieuwd worden. Het gaat hierom de Jennerwiesen en de Mitterkaser. Dit gaan beide gloednieuwe 6-persoonsstoeltjesliften worden. Een geweldig stap voor het skigebied, waarbij zij een goede stap zetten richting de toekomst.

Zomertoerisme erg belangrijk

Het is voor het skigebied geen opmerkelijke set om het skigebied in de winter te sluiten. Dit komt omdat het skigebied in de zomer populairder is bij toeristen dan in de winter. Als alles volgens planning verloopt dan is de Jennerbahn in mei 2018 klaar om in gebruik genomen te worden. De skiliften zijn daaropvolgend gereed voor het nieuwe winterseizoen van 2018-2019. In totaal heeft het skigebied ruim 11 kilometer piste en staat het bekend om de mooie 7 km lange afdaling naar het dal. In het skigebied bereik je een hoogte tussen de 600 en 1.800 meter.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in