Nieuwsalert per mail ontvangen

Dag 3 – Een onverwacht zonnige dag in Serfaus

Overzicht skigebieden Zwitserland, Duitsland en OostenrijkDag 3 stond in het teken van snelheid. De weersvooruitzichten van de diverse meteodiensten waren niet zo optimistisch, maar eigenlijk is vandaag de mooiste dag van allemaal. Koud is het niet want er waait een stevige föhn. Na omhoog te zijn gegaan met de Altkopfbahn – de Familienbahn en daarna de Lazidbahn heb je ontsluiting naar het gebied waar de Pezidberg ligt (2770 m). hier heb je een weergaloos uitzicht over Zwitserland, Duitsland en Tirol. Gelukkig was het zicht redelijk (enkele mistflarden) zodat wij alle bergtoppen hebben kunnen aanschouwen.

Na bijgekomen te zijn van de vergezichten, aansluitend van de zwarte Pezid-abfahrt  naar beneden. Deze piste is zo fantastisch dat we meteen weer omhoog zijn gegaan. Het uitzicht lieten we voor wat het was, dus naar beneden maar. Omdat het zo vroeg in het seizoen nog niet heel druk is op de piste ligt deze nog niet vol met sneeuwhopen. Veel van onze landgenoten verafschuwen deze opeenhoping van sneeuw om dat we vaak weer in basisfouten vervallen. Maar daar hadden we vandaag dus geen last van. Voor de geoefende skiër een afdaling die beslist op het lijstje moet staan. In een woord geweldig.
Na het nuttigen vaneen Heisse choco was ons de Lawensbahn aangeraden. Deze piste staat bekend als enerzijds de Rennstrecke en anderzijds de Carvestrecke. Welnu, als je even zin hebt om op topsnelheid van de berg te raggen, dan kan het hier. Zo hoort een carvepiste te zijn. Hier worden de skiër en zijn materiaal aan een vuurproef onderworpen.

Serfaus en wandelen

Houdt u niet van skiën maar wel van wandelen, dan is Serfaus een aanrader. Er zijn een behoorlijk aantal strekkende kilometers wandelpaden dwars door het skigebied aangelegd. Vanuit de liften kun je ze goed zien. Ideaal voor gezinnen waar vader en moeder mee zijn, terwijl deze niet meer zozeer de skilatten hoeven onder te binden, maar wel gek zijn op de winterse omstandigheden van een berggebied. Er gaat zelfs een pistenbully met aanhanger (soort bus) omhoog naar de bezienswaardige plaatsen. En natuurlijk volop genieten van de diverse op de zon gelegen terrassen.

Kinderen en Serfaus

Voor kinderen is Serfaus een eldorado om spelenderwijze te leren skiën. Midden in het gebied is een soort plateau met kinderhellingen en allerhande speeluitrusting. Een kompleet kinderdorp is er gebouwd waar naast skiën ook vooral gespeeld kan worden.   Wij hebben nog nooit een gebied gezien waar zo uitgebreid ruimte is en faciliteiten zijn gecreëerd voor de kinderen. Je komt ze er dan ook in alle soorten en maten tegen. Zelfs in de lift die langs het gebied loopt klinkt gezellige kindermuziek. Deze lift is speciaal gebouwd voor kinderen want ze kunnen er niet uitvallen. En als de kleintjes per ongeluk wat koud zijn geworden, help de stoelverwarming van de lift ze daar weer bovenop.

Zonnige groeten uit Serfaus.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in