Nieuwsalert per mail ontvangen

Chinese skileraren lokken Chinezen naar Zwitserland

Op initiatief van het Zwitserse toerismebureau en Swiss Snowsports brengen acht Chinese skileraren de winter in Zwitserland door. Hierdoor hoopt Zwitserland meer Chinese gasten naar het land te trekken. 

Chinese skileraren

Voordat de Chinese skileraren in Zwitserland aan de slag gingen hebben zij begin deze winter een professionele opleiding tot skileraar gevolgd, waarop de focus lag op de omgang met kinderen. Daarnaast worden ze uiteraard gecoacht door de ervaren Zwitserse collega’s. Sinds de opleiding brengen de acht leraren hun winter allemaal op een andere wintersportbestemming door. Dat betekent ook meteen dat acht skigebieden in het land hun eerste Chinese gasten ontvangen. In Engelberg, Gstaad, Verbier, Zermatt, St. Moritz, Davos, Grindelwald en Villars kunnen de Aziatische gasten in het Chinees les krijgen.

Li Yi – te zien op de foto – is in Engelberg gestationeerd. “Het concept bevordert die dialoog tussen de culturen en laat ruimte voor mijn eigen inbreng. Ik vind het nu al geslaagd,” looft Li Yi. Het doel van de actie is om nieuwe markten zoals die van China aan te boren. Li Yi: “In China staat de wintersport nog in de kinderschoenen. Pas sinds ongeveer 15 jaar kennen wij het skiën en enkel goed gesitueerde mensen kunnen het zich vanwege de hoge prijs veroorloven.”

De Chinese leraren moeten na terugkomst het uithangbord voor Zwitserland worden en nog meer landgenoten naar de Alpen trekken.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in