Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

ANWB heeft handen vol aan wintersporters

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Wintersporters houden de ANWB lekker bezig, weet een woordvoerder van het bedrijf te vertellen aan het NHD. Deze winterperiode heeft de alarmcentrale van de toeristenbond al meer dan 500 gewonde wintersporters geholpen en dat aantal gaat zeker nog oplopen met de vakantieweken voor de boeg.

Annelies Tichelaar van de ANWB vertelt: “De meest voorkomende letsels zijn enkel- of beenbreuken, maar ook kniebandletsels, armbreuken, bekkenfracturen en gebroken heupen scoren hoog.” Al tientallen wintersporters moesten in het gipsvliegtuig stappen – voor zover ze nog konden stappen – en al rond de vijftig vakantiegangers zijn in een auto met zwaailicht naar huis gereden.

Daarnaast is de ANWB ook druk met pechgevallen. Al 1600 Nederlanders moesten worden bijgestaan door de pechdienst van het bedrijf en dat ging vaak niet eens om grote schade. Vaak zijn de problemen te voorkomen met een goede voorbereiding. Het is zelfs zo dat auto’s vaak langs de kant van de weg komen te staan omdat de ruitenvloeistof op of bevroren is.

Een pechgeval zit in een klein hoekje en daarom is het belangrijk dat je een goede verzekering hebt, zodat je hulp krijgt wanneer je dat nodig hebt.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in