Nieuwsalert per mail ontvangen

ANWB heeft handen vol aan wintersporters

Wintersporters houden de ANWB lekker bezig, weet een woordvoerder van het bedrijf te vertellen aan het NHD. Deze winterperiode heeft de alarmcentrale van de toeristenbond al meer dan 500 gewonde wintersporters geholpen en dat aantal gaat zeker nog oplopen met de vakantieweken voor de boeg.

Annelies Tichelaar van de ANWB vertelt: “De meest voorkomende letsels zijn enkel- of beenbreuken, maar ook kniebandletsels, armbreuken, bekkenfracturen en gebroken heupen scoren hoog.” Al tientallen wintersporters moesten in het gipsvliegtuig stappen – voor zover ze nog konden stappen – en al rond de vijftig vakantiegangers zijn in een auto met zwaailicht naar huis gereden.

Daarnaast is de ANWB ook druk met pechgevallen. Al 1600 Nederlanders moesten worden bijgestaan door de pechdienst van het bedrijf en dat ging vaak niet eens om grote schade. Vaak zijn de problemen te voorkomen met een goede voorbereiding. Het is zelfs zo dat auto’s vaak langs de kant van de weg komen te staan omdat de ruitenvloeistof op of bevroren is.

Een pechgeval zit in een klein hoekje en daarom is het belangrijk dat je een goede verzekering hebt, zodat je hulp krijgt wanneer je dat nodig hebt.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in