Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Als skileraar is het elke dag weekend

Wintersportredacteur

Je leeft in een wereld waarin iedereen in vakantiestemming is en elke dag staat er een heerlijke biertje op je te wachten in de après-ski. Ja, als skileraar heb je een mooi leven waarbij het lichaam het zwaar te voortduren heeft. Lange werkdagen, veel après-skiën en elke dag in verleiding komen om die heerlijke goudgeel gekleurde schnitzel te bestellen. Maar moeders, het beste medicijn is de gezonde berglucht en die zorgt er elke dag weer voor dat je fris en fruitig op de piste staat.

Je hebt het biertje wel verdiend!
Het is toch logisch dat je even een klein bezoekje brengt aan de après-ski na een lange dag op de latten? Dat doe je tenslotte ook als je op wintersportvakantie bent. Ook al is het maandag, dinsdag of woensdag. Elke dag voelt aan als een vakantiedag en dat geeft reden genoeg om even een goudgele rakker te halen. Heeeee Biertje! Uiteraard kun je die vieze schnaps niet laten staan, want als je vrienden en collega’s eenmaal zijn begonnen dan kun jij zeker niet achterblijven. Lang leve het uitgaansleven!

Screen Shot 2016-01-26 at 14.29.31

Vakantiestemming
Als skileraar leef je in een wereld waarbij je omringd bent door mensen die op vakantie zijn. Iedereen is vrolijk, geniet van zijn vakantie en uiteraard hoort daar lekker eten en drinken bij. Waar moeders normaal gesproken doordeweeks de groente op tafel zet, wordt dit nu vervangen voor Apfelstrudels en Wiener Schnitzels en uiteraard worden de gekookte aardappelen vervangen voor het frituurvet rijke bord patat. Aardappelen eten doe je thuis maar weer!

schnitzel

Uit eten
Een goede bodem is de basis voor een geslaagde avond in de kroeg. Een regel die we allemaal wel kennen en van jongs af aan meekrijgen vanuit het thuisfront. Wat is er een betere bodem dan een heerlijke pizza margeritha of twee tosti’s met een dikke laag ham en kaas. Vitamines? Het konijnenvoer dat je tussen de middag bij je maaltijd krijgt, daar kun je een week op teren toch?

Het geld vliegt eruit!
In Nederland geef je het meeste geld uit in het weekend. Doordeweeks kun je weer even bijkomen van het zware weekend en wordt de bankrekening even met rust gelaten. Voor een skileraar geldt deze pauze jammer genoeg niet, want je moet vaak meerdere keren per week naar het bankautomaat. Het saldo checken via de plaatselijke WiFi spots zorgt soms voor spontane buikkrampen. En waar het aan uit is gegeven? Laat moeders het maar niet weten!

Geld

Kleine kanttekening
Natuurlijk leeft lang niet elke skileraar dit leven, maar de waarheid is wel dat er veel skileraren zijn die een tussenjaar hebben en dan een jaartje lang lol gaan maken. Voor hen is het elke dag weekend. Toch moeten we niet onderschatten dat je als skileraar een serieuze en verantwoordelijke job hebt en dat er ook velen zijn die prachtige beroep jaar in jaar uit uitoefenen. Geloof me, zij leven echt niet allemaal dit ‘vakantieleven’.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in