Skileraren op de piste in een skigebied

© Snowlife

Omscholen tot skileraar: het is nooit te laat!

Wil je graag even resetten? Je motivatie terugvinden? Je verder ontwikkelen? Of ben je toe aan iets nieuws? Laat je omscholen tot skileraar! Een keuze om je passie te volgen, waarbij je een nieuwe taal ontwikkelt of verder ontwikkelt, waarbij je anderen iets bijbrengt en een keuze waarbij je volop geniet van het leven.

Het omscholen tot skileraar kan meer energie, nieuwe motivatie en persoonlijke groei opleveren. Deze persoonlijke groei kan voor betere prestaties en meer werkplezier zorgen op zowel de huidige werkvloer als bij een carrièreswitch. Maar is het niet te laat voor een omscholing? Nee, je bent nooit te oud om te leren!

Van bankier of marinier naar skileraar in Oostenrijk met veel plezier!

Opleidingsbudget voor omscholen tot skileraar

Veel organisaties werken met een opleidingsbudget om de vakkennis te vergroten en verbreden. Hiermee kunnen werknemers zich ontwikkelen en doorgroeien in hun carrière. Wellicht zit je vast wat betreft je werk of wat je echt wilt in het leven. Het nemen van een pauze van de ‘dagelijkse sleur’ kan helpen om erachter te komen wat het is dat je echt wilt, en om weer perspectief te krijgen. Het worden van skileraar wordt wellicht in eerste instantie niet gezien als één van de opleidingsmogelijkheden voor een opleidingsbudget. Echter kun je met het opleidingsbudget je talenten ontwikkelen en de regie nemen in je persoonlijke groei. Het kan je bedrijf wel degelijk wat opleveren, maar ook jezelf.

Philippe (43) uit Roosendaal heeft het afgelopen jaar het roer omgegooid: van bankier naar skileraar. Waarbij zijn vorige werkgever zijn opleiding tot skileraar heeft bekostigd. Philippe; “Een nieuwe omgeving, nieuwe mensen en nieuwe ervaringen helpen om te beoordelen wat echt belangrijk is. Daarbij ontwikkel je jezelf tot skileraar in plaats van stil te zitten”.

 

Nieuwe vaardigheden leren

Om skileraar te worden in Oostenrijk is het Anwärter diploma nodig. Dit is een opleiding van 11 dagen, waarbij je de verschillende facetten van het beroep leert. De opleiding is onderverdeeld in het leren van de basis ski-technieken, een praktijkonderdeel waarbij je lesgeeft aan een groep en theorievakken. Hiermee verkrijg je tijdens je loopbaanonderbreking zowel praktische ervaring als theoretische kennis en persoonlijke vaardigheden. Een skileraar gebruikt competenties en vaardigheden zoals klantgerichtheid, communicatie, coaching, didactische vaardigheden, motiveren, geduld, inlevingsvermogen, creativiteit, aanpassingsvermogen en energie.

Maurice (26) uit Den Haag werkt bij defensie en kiest daarnaast voor een omscholing tot skileraar. Maurice: “Het leren van nieuwe dingen en nieuwe kennis verkrijgen geeft voldoening. Daarnaast is het zijn van een skileraar een prachtig iets!”. Bij een omscholing treed je uit je comfortzone en verbreed je je horizon. Dit zal helpen om nieuwe energie te verkrijgen, een promotie te krijgen, een nieuwe rol aan te nemen of een heel nieuw pad in te slaan.

Skileraren oefenen voor skileraar op de piste

Nieuwe taal

De opleiding tot skileraar vindt plaats in Oostenrijk en is volledig in het Duits. Daarnaast geef je als skileraar les aan kinderen of volwassenen van verschillende nationaliteiten. Dit kunnen bijvoorbeeld Duitstalige, Engelstalige, Nederlandse, Franse of Oost-Europese gasten zijn. Omscholen tot skileraar betekent een geweldige kans om een andere taal te leren of om het Duits nog verder te ontwikkelen. De beste manier om een taal te leren is door te oefenen en door met de lokale bevolking te praten. Het spreken van een extra taal is een groot voordeel, zowel persoonlijk als voor je carrière. Duitsland is Nederlands grootste buurland en handelspartner, wat betekent dat de taal bij veel banen van pas kan komen. Bovendien verstevig je ook je CV met een extra taal en onderscheid je jezelf.

Beroepsopleiding skileraar

Omscholen tot skileraar kan helpen bij het verbeteren van je vaardigheden en het vinden van motivatie. Ook kan het een nieuwe route zijn in je leven of carrière. Een opleiding tot skileraar wordt in Oostenrijk gezien als volwaardige beroepsopleiding en staat hoog aangeschreven. Hierin zijn ook nog diverse doorgroei mogelijkheden of specialisaties.

Een buitenland ervaring in de frisse berglucht, in een andere taal, met nieuwe vaardigheden en competenties en verschillende mensen die je de skitechnieken bijleert. Kom met een voorstel  en bespreek de mogelijkheden met de werkgever. Je zult je verbazen dat sommige werkgevers een loopbaanonderbreking of omscholing zelfs aanmoedigen. Ook skileraar worden? Meld je hier aan.

Skileraar met klasje op de piste

Lees ook: 8 tekenen dat het tijd is voor skilessen.

Deel dit artikel:
Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in

Waar ben je naar op zoek?