Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

8 tekenen die aangeven dat het tijd is voor skilessen

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Wintersporten, het klinkt soms zo makkelijk. Skischoenen aan, ski’s onderklikken en gaan. Helaas is het in de praktijk niet zo eenvoudig als veel mensen denken. Gelukkig is daar wat briljants op gevonden. Het is enorm populair en zelfs kinderen volgen het, maar toch zijn er nog steeds mensen die er blijkbaar nog nooit van gehoord hebben. We hebben het over: skiles.

Het begrip skiles is niet geheel onbelangrijk op wintersport. Het heet niet voor niets ‘les’, want je leert er daadwerkelijk beter door skiën. Tenminste, als je de lessen bij een goede skischool volgt. Wij raden iedereen aan om skiles te volgen en al helemaal als één of meerdere tekenen uit onderstaand lijstje bij jou of je vrienden van toepassing zijn.

1. Je zeurt constant dat de piste te steil is

De één krijgt bij het zien van een blauwe piste al knikkende knieën, terwijl de ander lachend een zwarte piste afgaat. Behoor jij tot de eerste categorie, dan is het toch echt verstandig om een paar skilessen te volgen. Hier leer je onder andere bochten maken en je snelheid te controleren. Even oefenen en ook jij skiet straks lachend die zwarte piste af.

2. Slecht weer is al een excuus om niet de berg op te gaan

Laat één ding duidelijk zijn, iedereen geniet meer van zijn wintersport als het zonnetje schijnt. Maar dat betekent niet dat je binnen moet blijven op dagen dat de zon niet schijnt. Ook bij minder goed zicht draaien de liften en zijn de pistes geopend. Neem een paar skilessen en je zult zien dat je meer gevoel bij het skiën krijgt. Dan is het ook minder erg om bij slecht zicht de piste op te gaan.

3. Je maakt nooit bochten en gaat altijd alleen maar recht naar beneden

We hebben altijd wel een persoon in de vriendengroep zitten die maar één stand kent: volgas en recht naar beneden. Deze kamikaze piloten doen altijd wel heel stoer, maar willen hiermee eigenlijk gewoon verbergen dat ze geen bocht kunnen draaien. Die zijn er nu dus gloeiend bij. We hoeven volgens mij niet te vermelden dat skiles voor dit soort mensen geen overbodige luxe zou zijn, toch?

4. Het lijkt je een goed idee om je eerste zwarte piste zonder skileraar te doen

Veel skiërs denken dat ze alles geleerd hebben zodra ze van een rode piste af kunnen komen. Dit zorgt er dus voor dat ook veel onervaren skiërs van de zwarte pistes afgaan. De begrippen ‘onervaren skiërs’ en ‘zwarte piste’ vormen samen al een slechte combinatie. Met te weinig ski-ervaring de zwarte piste afgaan, kan slechte gevolgen hebben voor jou en je medewintersporters.

Vallen tijdens het skiën

5. Je bent zo bang dat skiën niet meer leuk is

Als je zo bang bent om te skiën dat je de berg niet meer opgaat, zijn skilessen sowieso de oplossing. Tijdens de lessen leer je hoe je om moet gaan met die lange latten, welke techniek je moet toepassen bij het maken van een bocht en waar de aandachtspunten liggen. Daarnaast helpen skilessen je ook om meer vertrouwen in jezelf en in het skiën te krijgen.

6. Je haat bulten op de piste

Oké, we moeten eerlijk toegeven, een vers geprepareerde piste skiet een stuk lekkerder dan een piste vol bulten. Maar toch hoort het bij de wintersport. Zelfs als de pistes keihard zijn en het flink vriest, ontstaan er bulten op de piste. Ben jij iemand die hier elke dag weer over zeurt, terwijl je vrienden zonder piepen naar beneden gaan? Dan is het toch verstandig om nog even een extra skilesje te boeken. Want ook dat leer je tijdens de skilessen!

7. Je verafschuwt ijzige pistes

We hebben allemaal wel een keer de fout gemaakt om ’s ochtends vroeg de piste in de schaduw te pakken. Na een koude nacht is de piste helemaal opgevroren. Dat betekent maar één ding: een ijzige piste. Sta jij nou met bibberende benen bovenaan zo’n piste en loopt het angstzweet langs je rug op het moment dat je beseft dat je echt geen andere route kunt nemen? Dan is het volgen van een paar skilessen helemaal niet zo’n slecht idee!

8. Je kinderen skiën beter dan jij

De laatste en misschien wel de pijnlijkste in dit rijtje. Er zijn ouders die hun kinderen wel skiles laten volgen, maar dat zelf niet doen. Het gevolg: je kinderen skiën uiteindelijk beter dan jij… Dus als je de volgende keer bij de skischool lessen voor je kids boekt, boek er dan ook een paar voor jezelf!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in