Oostenrijkse salade kip met dressing

© Skiinformatie.nl

Recept: Oostenrijkse salade met kip

Een echte Oostenrijkse salade met gegrilde of gebakken kip, is een goede afwisseling voor al dat vette eten op de berg. Hoe lekker die schnitzels ook zijn, soms vraagt je buik gewoon om een iets gezonder alternatief. En is dat niet zo, dan kun je het recept voor Oostenrijkse salade met kip altijd een keertje thuis maken. Ideaal ter voorbereiding op je summerbody.

Deze Oostenrijkse salade is gebaseerd op de ‘Puten- of Hühnerstreifensalat’. Dit gerecht is fris, luchtig en heerlijk bij deze zomerse temperaturen. Ga jij ‘m maken?

Ingrediënten Oostenrijkse salade kip

In Oostenrijk ben je aan het juiste adres voor een lekkere salade. Niet alleen op de berg, maar ook in restaurants of hotels. Het merendeel serveert voor de maaltijd een gigantisch saladebuffet. Zelfs de niet-groente-liefhebber kan hier iets lekkers scoren. Wij zijn vooral fan van de Oostenrijkse salade met kip. Een goedgevulde maaltijdsalade met allerlei lekkere ingrediënten. Niet alleen top in de winter, maar ook zomers op je eigen terras of balkon. Dit heb je nodig voor een Oostenrijkse salade met kip voor twee personen:

Voor de salade

  • 85 gr veldsla
  • 50 gr gemengde sla
  • 1 wortel
  • 10 cherrytomaatjes
  • 150 gram kipfilet
  • 2 sneetjes (oud) brood
  • 2 el olijfolie
  • Halve komkommer
  • 150 gram mais
  • Snufje paprikapoeder
  • Snufje Italiaanse kruiden
  • 3 eieren

Voor de dressing

  • 3 eetlepels volle yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl mayonaise
  • Ongeveer 1 el citroensap
  • 1 tl grove mosterd
  • 1 tl honing
  • Ongeveer 1 el water
  • Klein bosje verse bieslook, fijngehakt
  • 3 takjes bladpeterselie, fijngehakt
  • Zout en peper

Bereiding Oostenrijkse salade kip

1. Begin met de croutons. Zet hiervoor de oven op 200 graden (hetelucht). Snijd het brood in stukjes en verdeel over een met bakpapier bedekte bakplaat. Besprenkel met ongeveer 1 el olijfolie en voeg zout en peper toe naar smaak. Hussel alles goed door en bak +/- 5 minuten tot de croutons mooi goudbruin zijn.

2. Maak nu de dressing. Zo kunnen alle smaken vast lekker met elkaar vermengen. Neem een kom en voeg hier alle ingrediënten aan toe. Mix het geheel met een garde tot een glad mengsel. Is de dressing te dik? Voeg dan wat meer water of olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper en voeg eventueel nog wat citroensap toe. Giet alles over in een leuk serveerkannetje.

3. Snijd de kip in dunne reepjes en voeg 1 eetlepel olijfolie, zout, peper, paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe. Bak de kip in een grill- of koekenpan goudbruin en gaar. Laat afkoelen.

4. Zet de eieren in een pan met koud water op het vuur. Zodra het water kookt, zet je de timer op 6 minuten. Op die manier krijg je perfecte eieren, waarbij het eigeel nét gestold is. Laat de eieren schrikken onder koud water, pel en snijd in vieren.

5. Rasp de wortel, snijd de komkommer in plakjes en de tomaatjes in vieren. Verdeel samen met de sla, mais, kipfilet, eieren en croutons over twee borden.

Mahlzeit!

Oostenrijkse salade kip

Bonustip

Zin in wat meer crunch? Je kunt de kipfilet ook vervangen voor een kipschnitzel. Krokant bakken in olijfolie, iets laten afkoelen en in reepjes snijden. Liefhebber van paprika of een andere groente? Voeg lekker toe. Maak de salade zo rijk als je zelf wilt!

Meer Oostenrijkse recepten

Uiteraard hebben we nog meer fijne recepten online staan. Een aantal tips vind je hieronder.

Deel dit artikel:
Blijf op de hoogte!

Ontvang jij onze nieuwsbrief al?

 *
 *
Vul je e-mailadres in

Waar ben je naar op zoek?