Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

5 super gave rodelbanen in Tirol

© Tirol Werbung, Wiedenhofer Martina

Hou jij van uitdaging, spanning en plezier? Dan kun je naast het skiën tijdens de wintersport ook nog een andere super gave activiteit doen, namelijk rodelen. Op een slee van de berg afrazen en de natuur eens op een andere manier beleven. Wij zochten uit welke rodelbanen in Tirol super gaaf zijn.

1. Rodelbaan Bergkastel, Nauders

In Nauders vinden we de langste rodelbaan van Tirol. Bij het dalstation van de Nauderer Bergbahnen huur je een slee en vervolgens ga je met de skilift naar boven. Eenmaal boven aangekomen staat er een tocht van 8 kilometer op het programma. Een flinke afdaling, maar gelukkig kun je na afloop bijkomen in het Bergkastel-Restaurant.

© Bergbahnen Nauders

2. Rodelbaan Bergkreuz, Kundl

Loop vanaf de parkeerplaats bergopwaarts richting de Kragenalm. Hieronder vind je namelijk de zogenaamde Rodelhütte. In deze hut vind je ook een klein restaurantje waar je vooral in de namiddag tijdens de wintermaanden een heerlijk drankje kunt doen. Vanaf de Rodelhütte kun je beginnen aan de 1,2 kilometer lange afdaling met variërende bochten tot in het dal.

© Region Alpbachtal Seenland

3. Nachtrodelbaan, Ischgl

In Ischgl kun je iedere maandag en donderdag in de avond rodelen. Ga naar boven en maak je hier in restaurant Idalp op voor de tocht. Hier kun je namelijk genieten van een rodelparty met lokale lekkernijen en muziek. Vervolgens staat er een verlichte afdaling op je te wachten met een lengte van 7 kilometer. Een fantastische ervaring!

© TVB Paznaun-Ischgl

4. Heksenrit-rodelbaan, Hochsöll

Deze rodelbaan heeft zijn naam niet voor niks, de baan is namelijk smal met veel bochten en vervolgens eindigt de tocht bij de Stampfangerkapelle. Je kunt deze heksenrit van woensdag tot zaterdag doen van 18:30 uur tot 2:00 uur. Kortom genoeg tijd om deze rit met de hele familie te maken.

© Skiwelt Wilder Kaiser Brixental

5. Rodelbaan Schatzberg-Koglmoos, Wildschönau

Huur bij het dalstation van de gondel een slee en neem de gondel naar het middenstation. Hier staat namelijk een 4 kilometer lange rodelbaan over een bosweg en door het woud op je te wachten. Voor je aan deze tocht begint kun je op het zonneterras van Berghaus Koglmoos nog genieten van de heerlijke Tiroolse specialiteiten.

© Wildschönau Tourismus

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in