Nieuwsalert per mail ontvangen

260 cm sneeuw in Whistler Blackcomb 12 dagen na opening!


Whistler Blackcomb, in British Columbia Canada, heeft dit winterseizoen (dat pas 12 dagen kent) al ruim 260 cm sneeuw ontvangen! Mede door de La Nina golfstroom verwachten de Canadezen een recordjaar en zo ver lijkt het daar ook op. Na een aantal dagen in -28 graden geskiet te hebben begon het in het begin van deze week te sneeuwen. En als het hier sneeuwt dan sneeuwt het ook goed! Binnen 7 dagen hebben we noemenswaardige sneeuwvallen te verwerken gekregen. Het ging telkens om meer dan 30 cm per sneeuwval. Door al die sneeuw is nu ongeveer 1/3 van het skigebied open en is het dorp bedekt met een mooi wit laagje poedersneeuw.

Het begint nu echt winter te worden en het werk in de skischool zal snel gaan beginnen. Vandaag heb ik de eerste training gehad, de training was vooral een lekkere skidag aangezien de pistes leeg waren en er 5 cm verse sneeuw bovenop de perfect geprepareerde pistes lag. Als skileraar bij de Whistler Blackcomb skischool heb je een aantal voordelen en een daarvan is de zogenaamde morning session waarbij een groep leraren om kwart voor 8 met de lift omhoog mag om aldaar een 3 kwartier durende trainingsessie te hebben. Tijdens de eerste trainingsessie waren we met 15 mensen op de hele berg, het was in een woord geweldig! Het uitzicht vanaf Whistler Mountain,de geweldige bergtoppen rondom, de poeder sneeuw, alles is geweldig. Op dat soort momenten besef hoeveel geluk ik heb om dit soort momenten mee te maken als skileraar…

Volgende week vervolg ik de trainingen die vooral gericht zijn op het bekend worden met de skischool en haar procedures. Een aantal dagen daarna zal ik beginnen met lesgeven en is het over met de vrije tijd…..

Tom van der Burg werkte twee seizoen in de Skischule Arlberg in St. Anton am Arlberg alvorens hij op zoek ging naar andere, interessante skigebieden op deze aardbol om te skiën, wonen en werken. Opeenvolgend werden dat Mount Hutt in Nieuw-Zeeland, Niseko in Japan en Whistler in Canada. Tijdens de skiseizoenen in St. Anton am Arlberg heeft Tom niet stilgezeten en zijn Landes skilehrer diploma behaald, daarnaast is hij gecertificeerd telemarkinstructeur. Tijdens het skiën, in veelal exotische skigebieden, is hij op zoek naar de perfecte poederbocht, maar een perfect geprepareerde piste of een paar buckels gaat hij niet uit de weg. Komende winter werkt Tom in de Whistler Blackcomb Skischool in Whistler, Canada. Hij zal vanuit Noord Amerika regelmatig een stukje schrijven over zijn avonturen in Canada, maar ook over ski-ervaringen in andere delen van de wereld.

Tom wordt ondersteund door Dynastar/Lange, Liberty ski’s, SHRED Optics, QieQie Handmade hats en Slytech Protection.


Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in