Nieuwsalert per mail ontvangen

15 fouten die beginnende skiërs maken

Zonder uit te kijken je omdraaien met de ski’s op je schouder. Het is ons allemaal overkomen toen we als beginnende skiër op wintersport gingen. Echter zijn er ieder jaar weer mensen die voor het eerst gaan die dezelfde fouten maken. Dit zijn de 15 meest gemaakte fouten van beginnende skiërs.

Fouten

Fouten zijn om van te leren en dat komt op de piste ieder jaar weer goed naar voren. De eerste keer met de ski’s lopen, voor het eerst met de skilift en ga zo maar door. Bij de ervaren wintersporters ziet het er allemaal zo makkelijk uit. Echter wijst de praktijk voor de beginnende skiërs vaak anders uit. Die lange latten zijn dan toch opeens behoorlijk lastig.

Beginnende skiër

Wil je nu als beginnende skiër deze winter geen attractie zijn, bekijk dan dit onderstaande filmpje even goed. Hier worden namelijk de 15 meest gemaakte fouten door beginnende wintersporters toegelicht. Zo kom jij straks zonder problemen de wintersport door.

Herken jij hier een van je vrienden in die geen beginnende skiër meer is?

1. Het vergeten van de skipas

Sta je bij het liftpoortje, gaat hij niet open. In alle mogelijk bewegingen probeer je het kaartje wat in je jas zit te scannen. Puntje bij paaltje blijkt dat die skipas helemaal niet in die jas zit. Dat wordt terug naar het chalet en je pas ophalen.

2. Paniek bij het instappen van de lift

Heb je inmiddels je pas, moet je de gondel nog in. Die ski’s moeten toch echt niet in de gondel, die mogen buiten de gondel in de houders. Het erin zetten is nog wel een hele kunst gezien de lift maar door blijft draaien. Staan ze er eindelijk in dan is het opschieten met instappen, anders zijn je ski’s straks boven zonder jou.

3. Ski’s dragen

Als volleerd vakman draag jij je ski’s op je schouder. Hoorde je nu opeens wat achter je, snel draai je om en oeps daar gingen je ski’s in de nek van je buurman. Oeps sorry! Snel draai je terug en krijgt iemand anders een zwieper van je ski’s. Pff wat een gedoe.

4. Problemen met ski’s aantrekken

Sta je eindelijk zonder kleerscheuren op de berg moet je die ski’s aantrekken. Vol goede moed stop je je teen in de binding, dan blijkt die ski niet aan te gaan. Hoe kan dat nu weer? Ze hebben vast die ski’s verkeerd afgesteld. Dat er wel eens sneeuw ander je schoenen kan zitten wordt even vergeten.

5. Problemen met ski’s uitdoen

Na het gestoei om ze in de ochtend aan te krijgen moeten ze in de middag weer uit voor de lunch. Dit is alleen niet zo eenvoudig als je niet weet hoe dit moet. Je moest ergens op drukken, maar wat ook al weer? Een half uur verder heb je het gevonden. Je kan je binding open doen door op de achterkant te drukken.

6. Ze kennen de regels van de restaurants niet

In de ochtend heb je bij het ontbijt alvast lekker broodjes meegenomen, zodat je geen duur eten in de berghutten hoeft te kopen. Na het skiën loop je vervolgens naar een terrasje in de zon om daar lekker je bammetje op te eten. Vervolgens stormt er een boze bediende op je af dat je daar niet mag zitten met je eigen eten. Weg plek…

 

7. Zonnebrand vergeten

Je kan het belang van zonnebrand niet duidelijk genoeg aan beginnende skiërs vertellen. Het is echt een MUST. Of het nu zonnig is, bewolkt is of sneeuwt, die zonnebrand heb je altijd nodig. De speciale zonnebrand voor de winter beschermt tegen het verbranden door de reflecterende sneeuw, maar ook tegen de kou. Niet vergeten dus!

8. Al die spullen

Het lijkt dat als je op wintersport gaat, je altijd heel veel spullen mee moet nemen. Je doet er dan ook goed aan om alleen mee te nemen wat je echt nodig hebt. Laat vooral geen dingen bungelen en neem geen scherpe voorwerpen mee. Dan voorkomt een hoop verwondingen.

9. Verdwaald

Ben je lekker aan het skiën, heb je geen idee meer waar je bent. Gelukkig had je wel een kaart meegenomen. Er is alleen wel een ander probleempje, je moet die kaart wel kunnen lezen. Bekijk dus goed waar je heen skiet en installeer eventueel een app zoals Skadi.

10. Struggles met de kaasfondue

Na de nodige uurtjes inspanning ben je wel toe aan een warme maaltijd. Dat wordt de kaasfondue, echter blijkt het eten toch wat lastiger dan gedacht. Alle slierten kaas blijven overal aan plakken. Voor je het weet ben je een echte Hollandse Kaaskop.

11. Je slaat door in het après-skiën

Na een lange dag ga je eindelijk de après-ski in. Dat wordt een feestje, het ene biertje na de ander tik je naar binnen. Je vergeet alleen even dat je ook nog naar beneden moet skiën en de volgende dag ook weer fris op de ski’s moet zijn. Oef, ik had toch wat rustiger aan moeten doen.

12. In het chalet gaat het feestje nog even door

Op tijd naar bed is voor watjes. Als je terug komt in je chalet gaat het feestje nog even door. Schenk die glazen maar vol! Vervolgens ga je veel te laat slapen en word je de volgende ochtend moe wakker met een flinke kater. Dat wordt een zware dag!

13. Vergeten om je spullen te drogen

Na wat opstartproblemen sta je dan toch op de piste. Je komt er alleen achter dat je vergeten bent om je spullen te drogen. Het water gutst nog uit je schoenen en je handschoenen kun je uitknijpen. Wat een vreselijk begin van de dag.

14. Je staat in de weg

Als beginnende skiër moet je nog een beetje je plek vinden op de piste. Hierdoor presteer jij het keer op keer om andere mensen in de weg te staan, het is dan ook oppassen geblazen. Je denkt even uit te rusten, maar precies op dat moment wil die snowboarder op die plek zijn gave move doen. Sorry!

15. Je hebt een obsessie voor zwarte pistes

Zodra je een zwarte piste ziet begint het voor jou al te duizelen. Je hebt je handen al vol aan de blauwe of rode piste. Je ziet dan ook voor je dat als je van de zwarte piste gaat je flinke valpartijen maakt. Terwijl dit allemaal reuze meevalt als je wat meer ervaring hebt.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in