Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

11 redenen om te emigreren naar Oostenrijk

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Zou jij het durven? De stoute schoenen aantrekken en vertrekken naar het buitenland? Sommigen van ons dromen ervan, terwijl anderen er niet aan moet denken. Twijfel je of je de sprong in het diepe moet maken? Misschien dat deze 11 redenen om te emigreren naar Oostenrijk je over de streep trekken!

1. Je wilt een nieuwe uitdaging

Ben jij het dagelijkse leven in ons kleine platte landje helemaal zat? Of ben je gewoon op zoek naar een hele nieuwe uitdaging? Mensen die emigreren willen vaak iets omarmen wat ze nog niet kennen. Een nieuw leven opbouwen in een ander land kan een droom zijn die uitkomt. En over een nieuwe uitdaging gesproken; dat wordt het absoluut!

2. Je hebt altijd het gevoel dat je op vakantie bent

Je wordt wakker, kijkt uit je raam en het eerste wat je ziet is een prachtig landschap van bergen. Als echte natuurliefhebber ben je hier helemaal op je plaats. In de winter geniet je van een besneeuwd tafereel en in de zomer kijk je je ogen uit over de kleurenzee van de natuur. Op vakantie ‘hoeft’ niet, je hebt namelijk altijd het gevoel dat je op vakantie bent!

Ook interessant: Huis kopen in Oostenrijk: Waar moet je op letten?

Wintersport in Königsleiten

3. Je bent een echte wintersportliefhebber

Je gaat elk jaar wel (meerdere keren) op wintersport en kan maar geen genoeg krijgen van die heerlijke pistes, de gezelligheid, de Oostenrijkse keuken en natuurlijk de après-ski. Ga je emigreren naar Oostenrijk, dan kun je héél veel skiën. Elke ochtend, ieder weekend… Dat is natuurlijk wel afhankelijk van wanneer je moet werken. Je kunt het natuurlijk ook nog slimmer aanpakken en je favoriete hobby combineren met je werk. Ga werken bij de skischool of bijvoorbeeld in de skiverhuur.

4. Je bent dol op de Oostenrijkse keuken

Is het geen Tiroler Gröstl dan is het wel een lekker stukje Apfelstrüdel met een kopje koffie in een gezellig knus café. Waar je ook bent, eigenlijk vind je nergens het eten zo lekker als in Oostenrijk. Het water loopt je al in de mond bij het horen van het woord ‘Kaiserschmarrn‘ en eigenlijk zou je elke dag willen afsluiten met een flinke schnitzel op je bord.

Kaiserschmarrn voor lunch tijdens een wintersport in Ischgl

5. Je bent welkom in Oostenrijk

Oostenrijkers zijn deels anders ingesteld dan Nederlanders, maar hebben ons gekke volkje toch graag in Oostenrijk. Zij vinden namelijk dat wij erg hard werken en daarom zijn we (in de meeste gevallen) hartstikke welkom. Nederlanders kijken toch op een andere manier naar dingen dan Oostenrijkers, maar juist die combinatie is perfect.

6. Je leert vloeiend Duits spreken

Je zult het je misschien nu niet kunnen voorstellen, maar als je dan toch het plan trekt om naar Oostenrijk te emigreren, bijvoorbeeld omdat je verliefd wordt op een knappe Oostenrijker, dan leer je binnen de kortste keren vloeiend Duits. Ook dat bijzondere dialect dat ze in je nieuwe dorp of regio gebruiken. Echt waar!

Lees ook: Tirools voor beginners: begin maar vast met oefenen

In Lederhosen op de piste

7. Je kunt ontzettend veel doen in Oostenrijk

Van festivals in Sölden en Mayrhofen tot kerstmarktjes in St. Johann, je kunt ontzettend veel doen. Vooral de sportievelingen onder ons kunnen hier hun ei kwijt. Van klettersteigen tot aan mountainbiken, het kan in Oostenrijk allemaal.

8. Oostenrijkers zijn minder gehaast

In Nederland is het rennen, vliegen en hollen, terwijl in Oostenrijk alles wat rustiger is. De bewoners zijn vriendelijk en je gaat als het ware een stukje terug in de tijd. Alles is nog niet zo modern en als je hulp nodig hebt vraag je gewoon de buurman. En als je dan toch behoefte hebt aan wat drukte om je heen, kun je altijd nog naar de dichtstbijzijnde stad rijden. Wat dacht je van Innsbruck, Salzburg of Wenen?

9. Je kunt geen genoeg krijgen van het Oostenrijkse landschap

Wat is het toch fenomenaal mooi. Of je nu meer houdt van de winter of de zomer, het maakt niet uit. De prachtige natuur in Oostenrijk laat je iedere dag weer verbazen. Je wordt toch gewoon een beetje verliefd op dat machtige berglandschap?

Uitzicht op skigebied Arosa Lenzerheide

10. Het is goed voor je gezondheid

Dat frisse lucht goed voor je is, was natuurlijk al een tijdje bekend. Maar het feit dat je in een schitterende omgeving zit van kilometers lang bosrijk gebied, brengt natuurlijk weer wat extra’s met zich mee. Ook staat Oostenrijk bekend om haar prachtige en genezende spa’s en therapieën. Alleen de uitgebreide wellness in kuuroorden als Bad Gastein is al een reden op zich om te willen emigreren naar Oostenrijk. Daarnaast kun je in Oostenrijk niet om de sportmogelijkheden heen. Sporten zal je!

11. Je kunt alle kanten op

Je neemt dan eindelijk de stap om te emigreren en kiest voor Oostenrijk. Gelukkig kun je alle kanten op, want naast het openen van een eigen hotel of pension kun je natuurlijk ook nog wat extra’s erbij doen. Sommige pensioneigenaren in Oostenrijk behouden hun bedrijven of werkzaken in Nederland en staan met één been in eigen land en één been in hun nieuwe thuisland. Het beste van beide werelden! En wil je toch niet helemaal de definitieve stap zetten, dan kun je altijd nog seizoenswerk gaan doen bijvoorbeeld. Volg je dromen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in