Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Skigebied en lodge in Nieuw-Zeeland te koop

Wintersportredacteur

Heb je nog ergens een paar miljoen liggen? Dat weten wij wel wat je daarmee kunt doen! In Nieuw-Zeeland staat een klein skigebied en de bijbehorende lodge te koop. Het skigebied Ōhau Snow Fields en de Lake Ōhau Lodge liggen op het Zuidereiland in Nieuw-Zeeland. Het skigebied heeft 3 liften en verschillende pistes. Klinkt helemaal niet zo gek, toch? 😉

Skigebied in de uitverkoop

Na 33 jaar eigenaar te zijn geweest heeft de familie Neilson besloten Lake Ōhau Lodge en Ōhau Snow Fields te verkopen. De eigenaar is inmiddels 71 jaar en toe aan zijn pensioen. Het leven van de familie heeft jaren gedraaid om het skigebied en de logde, nu verkiezen ze een rustiger bestaan.

Het skigebied: Ōhau Snow Fields

Ōhau Snow Fields is een privé skigebied en ligt op zo’n 20 minuten afstand van de Lake Ōhau Lodge. Beide liggen in Mackenzie Country, een regio die bekendstaat om de hoogste bergen van Nieuw-Zeeland. Daarnaast is de regio ook nog eens prachtig door de gletsjers en bergmeren. In Ōhau Snow Fields hebben de afgelopen jaren verschillende nationale skiteams getraind als het zomer is op het noordelijk halfrond. Het skigebied staat bekend als poeder skigebied.

  • Liften: 3
  • Snowpark: 2
  • Sneeuwmachines: 30 Techno Alpine-kanonnen, 23 lansen en 7 overige kanonnen
  • Locatie: Twizel, Canterbury, Nieuw-Zeeland

Lake Ōhau Lodge

De verkoop omvat twee locaties. Naast het skigebied staat ook Lake Ōhau Lodge, een lodge met 72 kamers te koop. Het gebouw beschikt naast de kamers ook over een restaurant, speelkamer, tennisveld en spa. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden voor uitbreiding en renovatie op het perceel voor de nieuwe eigenaren.

Meer informatie

De verkoop wordt geregeld door CBRE Hotels. De directeur Tom Gibson en managing director Tim Rookes leiden de hele onderhandeling en verkoop. Volgens Unofficial Networks sluit de verkoop op 7 september 2023.

Het huidige winterseizoen is nu in volle gang!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in