Nieuwsalert per mail ontvangen

10 toffe jobs in skigebieden: wat is jouw favoriet?

Wintersportredacteur

Als er gedacht wordt aan werken in een skigebied, denkt men al snel aan skileraar of barkeeper in een après-ski tent. Toch zijn er nog een aantal toffe jobs in de skigebieden waar niet meteen aan gedacht wordt. Wij hebben in ieder geval 10 toffe jobs in skigebieden voor jullie op een rijtje gezet. Wat is jouw favoriet? 

1. Pistenbully bestuurder

Een pistenbully bestuurder zorgt ervoor dat wij als wintersporters, ieder seizoen weer kunnen genieten van perfecte pistes. Deze voorbereidingen beginnen soms al in de herfst en in het winterseizoen moeten de pistes elke dag geprepareerd worden. De bestuurders van de pistenbully’s werken in het winterseizoen iedere avond en nacht om dit voor ons te kunnen realiseren. Heeft het ’s nachts gesneeuwd? Dan doen ze het ’s ochtends voordat wij de piste opgaan nog eens dunnetjes over. Hoe tof is het om zo’n machtige machine te kunnen besturen?

2. Pisteredder

Ook de pisteredding is een job waarbij je je elke dag inzet om de wintersporters een veilige en leuke skidag te garanderen. Hoewel je de pisteredding zelf het liefste niet wil tegenkomen, ben je toch blij dat ze er zijn. Een werkdag van de pisteredding begint voor de opening van de pistes en eindigt pas na de sluiting van een gebied. Om onderdeel uit te maken van de pisteredding moet je beschikken over een ijzeren conditie en veel doorzettingsvermogen.

3. Barkeeper

Wil jij tijdens de wintersport altijd als eerst van je vrienden naar de après-ski toe? Dan is barkeeper waarschijnlijk de job die het beste bij jou past. Als barkeeper op wintersport kun je vaak  iedere dag skiën en genieten van de sneeuw, naar de après-ski en er nog geld me verdienen ook. Wat wil je nog meer?

4. Skileraar

Een heel winterseizoen lang genieten van de frisse lucht in de bergen en vers geprepareerde pistes. Wie wil dat nou niet? Een hele winter lang op wintersport gaan is meestal niet te combineren met werk en ook vrij prijzig. Maar wat nou als je de wintersport wél kunt combineren met werk? Als skileraar is dit mogelijk en kun je dus wel een heel winterseizoen lang te genieten van de frisse lucht in de bergen en vers geprepareerde pistes. Of je er wat aan overhoudt? Dat is afhankelijk van hoe vaak je de après-ski bezoekt.

5. Medewerker skiverhuur

Als je het leuk vindt om in de winkel te werken en ook passie hebt voor wintersport, dan is medewerker skiverhuur een toffe job. Je zou er ook voor kunnen kiezen om dit te doen bij een skihal in Nederland, maar hoe leuk is het om dit te kunnen doen in het skigebied zelf? Zo kun je op vrije dagen zelf ook gebruik maken van de pistes en ‘sfeer proeven’ tijdens de après-ski.

 

6. Kok

Bij wintersport hoort ook lekker eten. En daar heb je koks voor nodig. Als koken je passie is en wintersport ook, dan is het vervullen van een baan als kok in een skigebied een leuke baan. Daarnaast ontwikkel je op deze manier ook het spreken van de Duitse taal.

7. Beveiliger

Hoewel het in de après-ski voor 99,9% van de tijd super gezellig is, gebeurt er ook wel eens iets vervelends. Als er dan een professional staat om in te grijpen om de gezelligheid weer terug te brengen is dat wel fijn. Daar zijn de beveiligers verantwoordelijk voor. Zo is een portier verantwoordelijk voor het toelatingsbeleid van de horecagelegenheid. Een monitor haalt de glazen op en waarborgt de veiligheid binnen. Dan heb je ook nog straatbeveiligers. Zij zijn verantwoordelijk voor de veiligheid op straat en waar nodig ondersteunen zij de beveiligers van de horecagelegenheden.

8. Shaper

Je hebt ook het type wintersporter dat niet uit het funpark weg te slaan is. De baan die hier perfect bij zou passen is shaper. Een shaper is verantwoordelijk voor het handmatig onderhouden van het funpark. Zij zorgen ervoor dat alle schansen en railsen in het funpark veilig gebruikt kunnen worden. En met een beetje mazzel mag je ook nog een pistenbully en sneeuwscooter gebruiken tijdens je werk.

9. Chaletmedewerker

Voor de mensen die echt van regelen en van wintersport houden is chaletmedewerker een ideale baan. Een chaletmedewerker zorgt ervoor dat alles tot in de puntjes is geregeld voor de gasten. Zo worden de gasten voorzien van informatie over het skigebied, de skiverhuur en de skipassen. Daarnaast verzorgen zij het ontbijt en houden zij de chalets schoon. Ook de inkoop en administratie neemt de chaletmedewerker op zich. In de vrije tijd geniet uiteraard ook een chaletmedewerker van de pistes.

10. Kinderbegeleider

Heb je niet de ambitie om één van de bovenstaande baantjes te vervullen en ervaring in de kinderopvang en/of een pedagogische achtergrond? Ook als kinderbegeleider kun je aan de bak in de wintersportgebieden. Veel skischolen vragen naar kinderbegeleiders. De taken die een kinderbegeleider uitvoert zijn zeer gevarieerd. Zo zorgen zij er bijvoorbeeld voor dat het kinderland goed verzorgd is en dat alle kinderen op een leuke manier bezig gehouden worden. Daarnaast zijn kinderbegeleiders het aanspreekpunt voor de kinderchef, de ouders en de skileraren. Ook krijgen de kinderen hier spelenderwijs skiles in het kinderland, maar het echte skiën leren zij pas als ze ouder zijn en echt in een skiklasje gaan.

Naar ons idee genoeg mogelijkheden om jouw wintersportpassie te combineren met werk! wat is jouw favoriet?

Lees ook: top 10 skigebieden met meeste sneeuwval seizoen 2017/18

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in