Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

10 redenen waarom wintersport de mooiste vakantie van het jaar is

Als fanatieke wintersporter hoeven we jou niet uit te leggen dat wintersport de mooiste vakantie van het jaar is. Zelfs nu het hartje zomer is, ligt ons hart bij de winter. Voor mensen die nog nooit op wintersport zijn geweest, is dit moeilijk te begrijpen. Speciaal om die mensen te overtuigen (plus een beetje bevestiging voor onszelf), hebben we 10 redenen op een rijtje gezet waarom wintersport de mooiste vakantie van het jaar is. Eens?

1. Schaamteloos met papa en mama mee op vakantie

Wintersport is echt een familievakantie. Of je nou 3, 23 of 35 bent, het blijft leuk om met het gezin of met de hele familie op wintersport te gaan. Waar tieners ’s zomers bedanken voor een vakantie met pa en moe, staan ze in de wintermaanden te trappelen om samen weg te gaan. Lekker skiën, maar natuurlijk ook après-skiën. En heb je eenmaal zelf kinderen? Dan zijn opa en oma helemaal onmisbaar. Voor de gezelligheid, maar vooral voor de oppas.

Groep op wintersport

2. Er is niets beter dan wakker worden met verse sneeuw

Lang leve een vakantie in de bergen! Natuurlijk zijn ze zomers ook mooi, maar er gaat niks boven die magische, witte deken. Tel daar wakker worden met verse sneeuw bij op en je weet dat er geen betere vakantie bestaat! Snel opstaan, ontbijten en naar boven.

3. Vroeg opstaan is absoluut geen straf

Vroeg opstaan is hels. Behalve op wintersport. Dan maakt het echt niet uit hoe vroeg de wekker gaat. Je bent daarvoor vaak al wakker. Waarom? Omdat je mag skiën natuurlijk! Hoe eerder je op de piste staat, hoe beter!

Chillen in Gurgl sneeuwzekere skigebieden Oostenrijk

4. Je loopt de hele week in dezelfde kleding, zonder dat iemand daar iets van zegt

Als je op zomervakantie gaat, moet je vooraf eerst uren shoppen. Vijf topjes, zes bikini’s, drie shorts, zeven jurkjes en ga zo maar door. Zomers verschijn je elke dag in een andere outfit! Op wintersport is dat een ander verhaal. Je bent alleen maar met skiën bezig. Uiterlijk is bijzaak. Iedereen heeft helmhaar en na 5 bier in de après-ski maakt het echt niet meer uit. Je loopt rustig de hele week in hetzelfde skipak. No problemo!

5. Liever sneeuw, dan zand!

Vreselijk dat zand! Na 5 minuten op het strand zit het overal. Tussen je tenen, in je haar en daar waar je het absoluut niet wilt hebben… Met sneeuw heb je dit soort problemen niet, veel beter! Het liefst duik je er zelfs elke dag even in.

AANBIEDING: Flachau vanaf € 284,- p.p. mét skipas én gunstige annuleringsvoorwaarden

6. Je kunt een toetje als hoofdgerecht bestellen

Liever een Apfelstrudel of pannetje Kaiserschmarrn als lunch? Geen probleem! Hoewel beide gerechten op de dessertkaart staan, gaan ze op wintersport prima door als lunch. Heerlijk! Er gaat toch niks boven stukjes pannenkoek met appelmoes? Bestel tijdens je zomervakantie in Spanje maar eens een ijsje als diner. Wedden dat je raar wordt aangekeken?!

Pannetje Kaiserschmarrn

7. De perfecte combinatie van sport en ontspanning

Na twee weekjes zon, zee en strand heb je wel weer zin in iets anders. Even bewegen en het luie zweet eruit. Op wintersport is daar absoluut geen sprake van. De hele week geniet je van de perfecte combinatie van sport en ontspanning. Nadat je je hebt uitgeleefd op de pistes, duik je de kroeg of sauna in. Daarna lekker eten en vroeg naar bed. Hoewel je de hele week aan het sporten bent, kom je toch heerlijk uitgerust thuis.

8. Een bad hairday is geen probleem

Tijdens alle andere vakanties schiet je volledig in de stress als je haar niet goed zit. Je moet natuurlijk wel thuiskomen met perfecte vakantiekiekjes! Op wintersport wandel je continu met een bad hairday. Helmhaar is standaard, je doet niet eens je best meer om het te fatsoeneren. Muts op en klaar!

9. Sneeuw, sneeuw, sneeuw

Het uitzicht, een frisse duik in de verse poeder, de ribbeltjes waar je overheen skiet… Sneeuw is gewoon geweldig!

Verse sneeuw in Engelberg

10. Ongegeneerd meezingen met après-ski hits

En last, but zeker not least: je kunt elke dag meezingen met de meest foute après-ski hits. In Nederland kijken ze je raar aan als je losgaat op de Snollebollekes, in de après-ski is niks te gek. Lang leve après-ski en de beste après-ski hits!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in