Nieuwsalert per mail ontvangen

Zomer (?!) in Oostenrijk

Het is ongelooflijk, maar waar! Het is zomer in Oostenrijk. De sneeuw is verdwenen en heeft (ruim) baan gemaakt voor de zon. We hebben al behoorlijk wat dagen met 35 graden gehad en dat is (zonder wind) toch wel erg warm! Gelukkig brengt het zwembad in de tuin verkoeling. De echte fanatieke skiers vind je nu op het water: waterskien op bijv. de Weissensee. Wij zoeken ook nog dagelijks onze ‘latten’ op, alleen in dit geval vinden we die bij de houthandel. Nu hebben we in NL ook al de nodige ervaring met verbouwingen, maar de afmetingen van de houthandels in Oostenrijk is werkelijk enorm. Hele treinladingen met grote boomstammen worden afgeleverd en het hout wordt op de door jou gewenste dikte en lengte (zolang die tenminste niet langer is dan de boom, ha, ha) afgezaagd.

Afgelopen week waren we nog even de Eggeralm opgegaan. Komen we op zo een bergpasje (breedte: afmeting smalle Vrouwenweg) een vrachtwagen met bomen en aanhanger tegen. Nu is het zo dat stijgend verkeer voorrang heeft op dalend verkeer, maar dat gaat voor zo een vrachtwagen vanzelf niet op. Dus achteruit met de tuut-tuut, lekker schuin naar beneden, bergbochtje om en dan maar hopen dat er geen auto omhoog komt. Es war erfolgreich! Op de Eggeralm hebben we onszelf dus maar beloond met heerlijke Kaiserschmarrn (hadden we toch weer een goed excuus!).

Dochterlief vermaakt zich vnl. met haar paarden. Heerlijke buitenritten maakt ze, bij voorkeur door de bergen. Ze is van plan om volgend jaar een bergtocht van een week te gaan maken, dan overnachten ze in berghutjes. Denk dat wij haar dan Heidi gaan noemen (Peter moet nog maar een paar jaar bij zijn geiten blijven!).

Manlief loopt als Bob-de-Bouwer in het rond. Heeft het grondstuk opgeknapt, trekkertje aangeschaft en is bezig met het plaatsen van een bbq-plaats met overkapping voor onze gasten.

In september zijn de badkamers aan de beurt in het vakantiehuis en dan begint het wintersport-seizoen weer.

Al met al: geen tijd om ons te vervelen en we genieten met volle teugen!

 

Bis Bald!

www.daskleineparadies.com

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in