Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Youri Zorge, het Nederlandse snowboardtalent!

Vandaag las ik een artikel over het 10-jarige Binkie Youri Zorge. Youri is 10 jaar. Hij is woonachtig in Hoogerheide. Zes weken per jaar woont Youri in Zwitserland of Oostenrijk. Youri is snowboarder en één van de grootste talenten van Nederland.

Op YouTube vond ik een filmpje van een paar jaar geleden. In de indoor sneeuwbaan van Rucphen zag ik Youri al over een kleine schans springen op zijn snowboard. Inmiddels is Youri 10 jaar en heeft hij een topsport status gekregen van NOC*NSF.

Vanaf 3 jaar op het snowboard

Toen Youri 3 jaar was wilde hij niet skiën, maar snowboarden. “Ikke niet skiën, ikke snowboarden”, zei Youri tegen zijn ouders. Toen Youri 6 jaar was mocht hij al meetrainen met oudere kinderen vanaf 8 jaar. In eerste instantie had Youri de meeste interesse in het Freestyle onderdeel, maar even later bleek de Slalom om zijn lijf geschreven. Op 8-jarige leeftijd eindigde hij meteen op het podium bij zijn eerste NK. Wat een talentje! Hieronder zie je beelden vanuit Skidôme in Rucphen van de toen 6-jarige Youri. Fantastisch gewoon!

Op naar de Olympische Spelen!

Het doel van Youri is deelname aan de jeugdeditie van de Olympische Spelen 2020 en twee jaar later de echte Spelen. Youri zal hard moeten trainen, maar volgens mij gaat dat helemaal goed komen! Trainen doet hij met name in de indoor sneeuwbanen van Landgraaf en Zoetermeer.

Screen Shot 2015-12-02 at 10.09.25

Naar school

Naast topsporter is Youri ook gewoon nog kind. Hij gaat naar basisschool De Klim-op in Hoogerheide. Na een aantal successen werkt de school mee aan het topsportleven van Youri. Zij beseffen dat zij een potentiële medaillewinnaar in de schoolbanken hebben en willen de carrière van Youri natuurlijk niet in de weg staan.

Chickies & Binkies en Skiinformatie.nl zijn in ieder geval hartstikke trots op zo’n binkie als Youri. We gaan hem volgen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in