Nieuwsalert per mail ontvangen

Wintersportactiviteit: Huur een skifox

Het is weer dinsdagochtend en dat betekent dat wij een wintersportactiviteit uitlichten anders dan skien of snowboarden. De activiteit die wij vandaag zullen gaan uitlichten zorgt voor veel adrenaline en plezier met vrienden en vriendinnen. Iedereen heeft ze wel eens langs zien scheuren met veel gelach en gegil. De gadget waar we het over hebben is de Skifox. De Skifox is een van de activiteiten op de piste die de laatste jaren enorm aan populairiteit aan het winnen is. Ook voor mensen die nog nooit geskied hebben is dit een ideale uitje, want het rijden met een skifox is de ideale combinatie tussen skien en glijden.  

Hoe werkt het?

In eerste instantie voelt het sturen van een Skifox erg onwennig aan. Om de voeten worden kleine mini’s ski’s gebonden die zorgen voor het evenwicht. De ‘stoel’ waar je op gaat zitten is onderaan voorzien van een carve ski. In eerste instantie stuur je in het begin door druk uit te voeren met de voeten. Als je het eenmaal onder de knie hebt kun je doormiddel van verplaatsing van het lichaamsgewicht scherpe bochten maken. Daarnaast zal de snelheid dan ook toenemen wat een enorme adrenaline kick geeft.

In eerste instantie lijkt het remmen erg lastig, maar door het maken van ‘swingende’ bewegingen kan je tot stilstand komen. Dit houdt in dat je met het maken van bochten afremt. Remmen werkt dus eigenlijk hetzelfde als bij skien en snowboarden. Het maken van een plotselinge stop is wel lastiger, omdat dan een goed evenwicht noodzakelijk is.

Ook bij de skiliften is de skifox functioneel te hanteren. Bij een sleeplift kun je op de skifox blijven zitten en de ‘T-vorm” achter het zitje klemmen. Bij stoeltjesliften dien je de skifox opschoot te nemen waarbij de punt van de ski naar boven wijst. Als de beugel van de lift naar beneden gaat kun je zitje over de beugel heen hangen.

Bij veel materiaalverhuur bedrijven in skigebieden zijn de skifoxen te huur/ te koop. Heb je even een uurtje zin in een andere wintersportactiviteit? Dan is het huren van een skifox zeker een aanrader. Houd er wel rekening mee dat zulke activiteiten vaak voor een paar uurtjes leuk zijn.

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in