Nieuwsalert per mail ontvangen

Wintersport kortingen in overvloed

Het hoofdseizoen in de wintersportgebieden is voorbij en dat zorgt er voor dat alle wintersport gerelateerde bedrijven ‘smijten’ met kortingen. Zeker nu de sneeuw in de skigebieden niet om naar huis te schrijven is, maken veel bedrijven zich zorgen over de laatste paar weken van het seizoen. Veel skiwinkels hebben nog overtollige voorraden, de boekingen van appartementen blijven voor de komende weken drastisch achter en skischolen sturen veel skileraren vroegtijdig naar huis omdat er weinig aanmeldingen zijn voor skilessen. De kortingengolf onder de bedrijven begint dan ook flink op de te komen, wat zorgt voor aantrekkelijke aanbiedingen in de laatste weken.

Bij binnenkomst in de skigebieden zijn de grote borden met aanbiedingen overheersend. Door de tegenvallende weersomstandigheden de afgelopen week hebben er veel last-minute wintersporters afgezien van een wintersport vakantie aan het einde van het seizoen. Slechte sneeuw in combinatie met warme temperaturen hebben de pistes op veel plaatsen letterlijk doen veranderen in een waterballet. Uiteraard heeft dit grote invloed op het aantal nieuwe wintersporters dat nog plannen hadden om te gaan wintersporten. Met de webcam beelden op tv en internet is iedereen op de hoogte van de sneeuwcondities. Het is dan ook opvallend dat er veel winkels in de wintersportgebieden nog vol hangen met kleding en accessoires. Deze worden nu tegen mooie kortingen aangeboden.

Ook voor de skischolen is het een stuk rustiger dan voorgaande jaren. Veel skileraren zijn vroegtijdig naar huis gestuurd, omdat de boekingen minder zijn dan verwacht. De prijzen worden bij sommige skischolen dan ook direct omlaag gebracht om toch de interesse van klanten te wekken.

Het mag vanzelf spreken dat het in het laagseizoen rustiger is dan in het hoogseizoen. Toch zeggen veel hoteleigenaren dat het dit jaar  in het laagseizoen rustiger is dan vorige jaren. Het antwoord op de vraag of dit door de recessie komt of door de slechte sneeuwcondities blijft in het midden. Ook hier worden nu interessantere prijzen aangeboden om toch nog bezoekers in de laatste weken te trekken.

Het is wel zeer positief dat er momenteel weer een vers laagje sneeuw valt in de Alpen landen. De temperatuur ligt overdag nog steeds net iets boven het vriespunt, maar in de avonduren daalt dit gelukkig tot circa -4 graden.

Gaan we dan nog een eindsprint maken of moeten we het hier mee doen?

 

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in