Nieuwsalert per mail ontvangen

De winterjassen trends voor 2016-2017

Een goede winterjas is een absolute must voor als je de piste op gaat. Zonder krijg je het al snel nat en koud en dan is het plezier snel verdwenen. Natuurlijk willen de meeste mensen er ook goed uitzien op de piste, dus zetten wij de trends voor de wintersportvakantie qua kleding van 2016-2017 op een rij.

De kleuren
Dit jaar zijn de donkere kleuren helemaal in. Denk aan donkerblauw, bordeauxrood en taupe. Die kleuren stralen ‘kracht’, ‘vertrouwen’ en ‘complexiteit’. Vooral dat laatste klinkt misschien een beetje zweverig, maar dat is het niet. Het komt er op neer dat je meer persoonlijkheid laat zien.

Wie niet zo van donkere kleuren houdt, kan ook combineren met ‘knalkleuren’, want ook neon accenten zien we terug op bijvoorbeeld de winterjassen op Winterjassen.com. We zien ook de kleur paars en mosterdgeel meer dan eens terug. Daarmee laat je zien toch nog een klein beetje naar de zomer terug te verlangen. De mooiste kleuren komen terug in wollen winterjassen. Dat past perfect bij de trend van grof gebreide vesten en truien, die we komend najaar ook tegen gaan komen in het gewone straatbeeld.

Opvallende prints en grote jassen
Niet alleen bij winterjassen en ski-jacks, maar ook in de mode in het algemeen, zien we komend najaar opvallende prints terug. Je mag jezelf helemaal laten zien op de piste. Daarnaast zien we veel ruitenprint en franje op jassen, zegt styliste Lidewij Edelkoort op FashionUnited. Op een enkele jas zien we zelfs legerprint. Saaie, donkere dagen? Helemaal niet!

Els de Witte schrijft op haar blog Fashionelsta ook dat we in het algemeen grote tweed jassen en andere kleding in overgrote formaten zien. Lekker warm en stijlvol bovendien.

Softshell
Komende winter zijn softshell ski-jacks helemaal in opkomst. Softshell is een warme stof die ook nog eens gedeeltelijk waterdicht en winddicht is. We horen je nu denken: “Daarin ga je toch zweten?”, maar dat is het grote voordeel van softshell: het transpireert niet. Dat komt ook doordat het heel dun materiaal is. Dat houdt in dat je komende winter niet in een dikke winterjas op de piste staat, maar in een lichte, dunne ski-jacks. Die bieden alle bescherming die je bent gewend, zonder dat je in een dikke winterjas loopt.

 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in