Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Winterberg opent vanaf vrijdag de eerste liften en pistes

Wintersportredacteur

Na de enorme sneeuwdump van de afgelopen dagen is de openingsdatum van het skiseizoen in Winterberg bekend! Vrijdag gaan de eerste vier skiliften open. Vanaf dan is het skigebied dagelijks geopend en hoe beter de condities zijn, hoe meer pistes en liften er openen. Wie bel jij op na deze aankondiging om mee naar het Sauerland te vertrekken?

Sneeuwrijk in het Sauerland

Het koufront van de afgelopen dagen zorgde voor heel veel verse sneeuw in het Sauerland. Binnen een paar dagen is het landschap veranderd in een winterwonderland. Inmiddels ligt er zoveel sneeuw op de bergen in Duitsland, dat de skistart mogelijk is.

Waar je kunt skiën?

Vrijdag openen vier liften in Winterberg. Dit zijn de faciliteiten tussen de Rauher Busch en Poppenberg. De sneeuwkanonnen zullen de komende tijd op volle toeren draaien en hoe beter de condities zijn, hoe meer pistes en liften er openen. Maar niet alleen in Winterberg kun je vanaf komend weekend weer skiën. Op zaterdag begint in Neuastenberg het winterseizoen. Hier kun je afdalen van twee pistes en gebruikmaken van twee liften. Ook in Willingen gaat de eerste lift in bedrijf voor de skistart dit weekend.

In verschillende skigebieden in het Sauerland kun je vanaf dit weekend ook weer rodelen! Waar? Onder andere in:

  • Willingen am Ettelsberg
  • Bödefeld-Hunau
  • Schlossberg/Küstelberg
  • Neuastenberg

Last-minute naar de sneeuw

 

Zo is het nu in het Sauerland

Hoe winters het op dit moment is? Dat kunnen we je laten zien aan de hand van een paar recente webcambeelden!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in