Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Winter in mei met meer dan 60 cm sneeuw

Wintersportredacteur

Kun je het je voorstellen? Op dit moment sneeuwt het weer hoog in de bergen in de Alpen. Er valt op dit moment veel neerslag en de sneeuwgrens daalt weer onder de 2000 meter. Vandaag en morgen is er sneeuwval van tientallen centimeters voorspeld in de Alpen. Vooral in Oostenrijk en de Italiaanse Alpen kan er tot 65 centimeter sneeuw vallen. En dat in mei!

Sneeuwval in de Alpen in mei

Terwijl we in Nederland al volledig met ons hoofd in de lente en tussen de tulpen zitten, is het nog steeds niet over met de sneeuwval in de Alpen. Het lijkt bijna alsof de sneeuw die afgelopen winter niet gevallen is, nu nog even naar beneden moet komen. Het skiseizoen is officieel voorbij en de eerste bergpas is sneeuwvrij, al betekent dit niet dat je niet meer kunt skiën. De eerste zomerskigebieden zijn inmiddels weer open. Koning Winter lijkt nog geen afscheid te kunnen nemen. Het is dus nog niet gedaan met de kou en sneeuwval. Een sterk lagedrukgebied zorgt de komende dagen voor koel en nat weer in de wintersportlanden.

Waar sneeuwt het en hoeveel?

Het lagedrukgebied zorgt voornamelijk voor sneeuwval in de Oostenrijkse en Italiaanse Alpen. De gletsjers worden nog eens flink besneeuwd, maar ook enkele skigebieden zonder gletsjer krijgen er een vers laagje bij. De sneeuwgrens ligt vandaag op ongeveer 1800 meter hoogte en daalt morgen waarschijnlijk zelfs naar 1500 meter hoogte. Ook in de Franse en Zwitserse Alpen valt er een vlok sneeuw, al blijft het hier bij enkele centimeters.

Dit is de voorspelde sneeuwval in enkele bekende skigebieden in Oostenrijk en Italië. Daarbij zijn de hoeveelheden van vandaag en morgen bij elkaar opgeteld:

Besneeuwde webcams

Hoe het er nu uitziet in de skigebieden waar het sneeuwt? We hebben enkele webcams voor je op een rijtje gezet. Het lijkt meer winter, dan lente…

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in