Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Großglockner Hochalpenstraße weer geopend voor publiek

© Großglockner Hochalpenstraßen AG

Wintersportredacteur

Iedere winter sluit de Großglockner Hochalpenstraße een aantal maanden. Een paar weken geleden schreven we al over het begin van het sneeuwvrij maken van de bergpas en afgelopen donderdag zijn de laatste grote opruimwerkzaamheden gedaan. Sinds gisteren kan iedereen de bergpas weer oversteken.

Großglockner Hochalpenstraße geopend

Door de sneeuwval is het geen optie om de Großglockner Hochalpenstraße sneeuwvrij te houden in de wintermaanden, dus sluit de bergpas. Aan het eind van de winter begint het sneeuwruimen en inmiddels is de hele weg weer schoon en dus klaar voor het zomerseizoen. Sinds gisteren is de alpenweg weer geopend voor al het publiek. De afgelopen weken hebben werknemers met sneeuwruimers vanuit Salzburg en Karinthië hard gewerkt om de Großglockner Hochalpenstraße schoon te krijgen.

Zo ziet het er nu uit!

Mei in Oostenrijk op hoogte? Dan kan het nog eens behoorlijk onstuimig zijn. Op de foto’s van de opening van de Großglockner Hochalpenstraße was het nog prachtig en kon je de weg goed zien liggen, maar vandaag ziet het er toch iets anders uit. Er is slecht zicht en het is aan het sneeuwen, zoals je kunt zien op de webcam. De weg is volgens de officiële website wel nog geopend voor auto’s en bussen, maar sneeuwkettingen worden zeer aangeraden. Fietsers en motorrijders mogen de oversteek vandaag niet maken. Helemaal sneeuwvrij is de weg dus vandaag niet, maar de grootste hoeveelheid sneeuw is weggehaald zodat je bij de juiste omstandigheden de oversteek van Salzburg naar Karinthië (of andersom) kunt maken.

Veel verse sneeuw op de Großglockner Hochalpenstraße

De afgelopen weken heeft het vaker nog eens flink gesneeuwd op de bergpas. Deze sneeuwval heeft het ruimen van de Großglockner Hochalpenstraße vertraagd. Door het slechte zicht was het een stuk lastiger om de werkzaamheden uit te voeren. Soms moest het werk ook gestaakt worden door een verhoogd lawinegevaar.

Het was dit jaar dus een flinke klus om de bergpas te ruimen, maar nu is de alpenweg klaar voor de zomer!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in