Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Weer sneeuwrijk in de Alpen: zoveel sneeuw ligt er nu op de gletsjers

Wintersportredacteur

Mei 2023 krijgt niet alleen in Nederland de bestempeling: bijzonder natte maand, ook in de Alpen viel en valt er veel neerslag uit de lucht. Op de gletsjers in de Alpen komt deze neerslag naar beneden in de vorm van sneeuw. Ook vandaag is het weer raak, het sneeuwt vanaf 2000 meter hoogte al de hele dag!

Mei is een sneeuwrijke maand

Het sneeuwt op dit moment niet zo hard als afgelopen week in de Alpen, maar er komt toch wel een flinke bak met verse sneeuw uit de lucht. Super fijn voor de skigebieden die nog of alweer voor het zomerskiseizoen geopend zijn. Het zijn er niet veel, maar een handjevol gletsjers is nog altijd geopend in Oostenrijk. Ook in het Zwitserse Zermatt draaien de liften gestaag door en de eerste zomerskigebieden openen alweer hun deuren.

Zoveel sneeuw ligt er nu op de bergen

Al die verse sneeuw zorgt voor een behoorlijke laag op de berg. Op sommige toppen van de skigebieden waar je nu nog kunt wintersporten, ligt meer dan drie meter sneeuw. De sneeuwcondities zijn op dit moment ideaal! Zoveel sneeuw ligt er in enkele nog geopende skigebieden in de Alpen:

GebiedSneeuwhoogte
Hintertuxer Gletscher315 centimeter
Kitzsteinhorn320 centimeter
Mölltaler Gletscher140 centimeter
Kaunertaler Gletscher260 centimeter
Zermatt200 centimeter

Witte webcams

Vandaag is het vooral bewolkt in de wintersportgebieden. Beneden regent het en boven sneeuwt het al de hele dag. Voor de Kitzsteinhorn wordt er zelfs 18 centimeter verse sneeuw voorspeld alleen vandaag. Ook in de andere gebieden kan er vandaag tot 10 centimeter sneeuw vallen. Tel je alle verse centimeters sneeuw bij elkaar op van de afgelopen weken, dan is er in elk gebied zeker meer dan een meter gevallen! Zo is het nu:

Nog niet de laatste sneeuw in mei

Het is nog niet de laatste sneeuw van deze natte maand mei. Volgens de weersvoorspellingen blijven de sneeuwkansen aanwezig. Voor nu lijkt het erop dat het vooral in Zwitserland op hoogte gaat sneeuwen, maar ook hooggelegen gebieden in de Franse Alpen kunnen een verse vlok sneeuw verwachten. We houden je op de hoogte!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in