Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Bizarre winterse beelden van de Hintertuxer Gletscher in mei

Wintersportredacteur

Het sneeuwt op dit moment niet normaal hard in Oostenrijk. Vanaf de Hintertuxer Gletscher zijn er beelden van de ruim 50 centimeter verse sneeuw gedeeld op social media. Wie had dat gedacht in mei?! Op de Hintertuxer Gletscher is het skigebied het hele jaar door geopend. Met wie plan jij een tripje naar de verse poedersneeuw?

Veel verse sneeuw

Gisteren en vandaag heeft het aan een stuk door gesneeuwd op onder andere de Hintertuxer Gletscher. Ook in veel andere skigebieden in Italië en Oostenrijk is er een vers laagje sneeuw op de piste bijgekomen. Hoewel veel skigebieden de liften gesloten hebben voor dit seizoen, kun je in enkele gebieden nog afdalen, bijvoorbeeld op de Hintertuxer Gletscher! Zo ziet het er vandaag uit in het skigebied:

››› Halve meter verse sneeuw zorgt voor verhoogd lawinegevaar in de Alpen

Wintersport op de Hintertuxer Gletscher

De Hintertuxer Gletscher ligt in Oostenrijk aan het einde van het Zillertal. Het is een wintersportbestemming die bij veel wintersporters op de bucket list staat omdat je hier 356 dagen per jaar kunt skiën. In totaal beschikt het skigebied over bijna 60 kilometer aan pistes, maar tijdens de zomermaanden is dit beperkt tot ongeveer 20 pistekilometers. Hoe gaaf is het dat je hier ook in de zomer kunt afdalen van de pistes? Dit kan omdat de pistes reiken tot een hoogte van 3250 meter, sneeuw ligt hier dus sowieso altijd genoeg.

Zo ziet het er op de Hintertuxer Gletscher uit met mooi weer!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in