Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

In deze skigebieden is het – nog of alweer – mogelijk om te skiën

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Heb je vreselijke kriebels om te wintersporten? Het is nog steeds mogelijk om af te dalen in enkele skigebieden. Een handjevol gletsjers is nog altijd geopend in Oostenrijk. Ook in het Zwitserse Zermatt draaien de liften gestaag door en de eerste zomerskigebieden openen alweer de deuren. De verse sneeuw van de afgelopen tijd zorgt voor droomcondities en een hele winterse wereld bovenop de berg. Kijk maar mee!

Deze skigebieden zijn nog geopend

In Oostenrijk en Zwitserland duurt het skiseizoen altijd langer dan in de andere wintersportlanden. Waar in Italië, Frankrijk en Duitsland alle winterskigebieden inmiddels gesloten zijn, is er in Oostenrijk en Zwitserland een skigebied dat zelfs het hele jaar door geopend is. In Oostenrijk kun je 365 dagen per jaar skiën op de Hintertuxer Gletscher, in Zwitserland kun je zo goed als altijd skiën in Zermatt. Wil je de komende tijd nog de piste op? Naast de Hintertuxer Gletscher en in Zermatt kun je ook in deze gebieden nog terecht:

Zo is het vandaag om te skiën

Echt lekker weer is het alleen niet vandaag in de nog geopende skigebieden. Het is erg bewolkt en er valt zelfs weer een vlok sneeuw in sommige gebieden. Voor de Kitzsteinhorn wordt er zelfs 18 centimeter verse sneeuw voorspeld vandaag. Ook in de andere gebieden kan er tot 10 centimeter sneeuw vallen. Je kunt je door deze besneeuwde webcams bijna niet voorstellen dat het vandaag 17 mei is!

Geopende zomerskigebieden

Inmiddels zijn er ook al een aantal skigebieden geopend voor het zomerseizoen. In het Fonna Glacier Ski Resort en het Galdhøpiggen Sommerskicenter kun je alleen maar in de zomer skiën, omdat er in de winter simpelweg te veel sneeuw ligt om de gletsjers te kunnen bereiken. Pas rond mei kan de toegangsweg sneeuwvrij gemaakt worden voor de wintersporters. Hier kun je nu terecht om te zomerskiën:

Het lijstje met geopende gebieden wordt de komende maanden nog aangevuld met enkele skigebieden! Zowel in Frankrijk, als in Zwitserland, Scandinavië en Oostenrijk openen deze skigebieden nog de deuren in het zomerseizoen:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in