Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Wat er mis kan gaan in een skilift

Wintersportredacteur

Tijdens een wintersportvakantie neem je al snel honderd liften per week. Als beginnende wintersporter geeft het in- en uitstappen eigenlijk altijd problemen, maar ook gevorderde sneeuwfanaten moeten de nodige moeite doen om comfortabel de berg op te komen. De meeste snowboarders zijn geen fan van sleepliften en ook uitstappen uit de stoeltjeslift vereist voor hen enige oefening. Skiërs hebben het iets makkelijker, wat dikwijls zorgt voor overmoedigheid. Want welke skiër is er nog nooit een stok of ski verloren en op een onoplettend moment toch uit die langzame sleeplift gevallen?

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom vandaag een selectie van die kleine hoekjes in beeld.

Kinderen blijken een aantrekkingskracht voor problemen met skiliften te hebben. Gelukkig zijn er in dat geval altijd nog volwassenen die ervaring genoeg hebben met de liften op te kunnen helpen.

Z’n skijuf zei dat hij pas mocht loslaten als hij helemaal boven was. Braaf!

Hoewel volwassenen meestal de kinderen helpen, gebeurt dit ook wel eens andersom. Maar even serieus, hoe krijg je dit voor elkaar?

Helaas wil het nog wel eens voorkomen dat een skilift ermee stopt. Je hoopt dan op een helikopter die je komt ophalen, gewoon voor het goede verhaal op de volgende verjaardag. In de meeste gevallen is de redding iets minder spectaculair.

Niet om je bang te maken, maar de mogelijkheid bestaat natuurlijk dat een oude skilift het begeeft.

Een lawine die op je afkomt terwijl je in de lift zit wil je ook niet. Toch gebeurde dit vorig jaar in St. Francois Lonchamps, Frankrijk.

Wees gewaarschuwd, het gebruik van deze lift kan vervelende klachten met zich meebrengen!

Laten we hopen dat we dit jaar op wintersport geen van de bovenstaande momenten mee gaan maken. Is er een gondel, dan zou ik het zekere voor het onzekere nemen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in