Nieuwsalert per mail ontvangen

Warme wind zorgt voor slechtere pistes laatste dag

Kinderpark Serfaus-Fiss-ladis

Na drie dagen veel aan onze techniek te hebben gewerkt en veel kilometers te hebben gemaakt, was vandaag de laatste dag aangebroken. Tot nu toe hebben wij erg opgekeken van de vele mogelijkheden die het skigebied heeft. Serfaus, Fiss en Ladis zijn dorpen die erg goed met elkaar verbonden zijn. Hierdoor biedt dit skigebied veel lange afdalingen en mooie pistes waar soms geen eind aan lijkt te komen.

De afgelopen dagen hebben wij erg veel geluk gehad met het weer. Als we de weersomstandigheden zagen in de rest van Europa dan mag je zelfs praten van erg veel geluk. Voor 19 december was het hier ontzettend koud en is er veel sneeuw gevallen. Van 19 december t/m 24 december heeft de zon veel geschenen en waren de temperaturen vaak boven de 0 graden. De weersvoorspellingen zeggen dat het vanaf komend weekend weer ontzettend koud gaat worden in de Oostenrijkse Alpen. Kortom: Wij hebben precies de goede dagen uitgekozen.

Vandaag hebben wij vooral de dalafdalingen van het skigebied genomen. Op sommige plekken in het gebied waren er windsnelheden van 80 km per uur. Hierdoor waren er t/m 13.30 veel liften gesloten en om die reden zijn wij dicht bij het dal gebleven. Boven aan de lift hoorden wij verhalen van mensen die een kwartier vastgezeten hadden in een skilift.

De afgelopen dagen hebben wij geschreven over de kindvriendelijkheid van dit skigebied. Naast het ‘Berenpad’ hebben wij vandaag ook het ‘Dinosauruspad’ ontdekt. Kinderen skiën dan op een blauwe piste en komen dan allerlei soorten Dinosaurussen tegen. Je ziet het plezier van de kinderen afstralen. Op de afbeelding hier onder staat het kinderpark weergeven:

De rustige pistes en korte wachtrijen bij skiliften is ons erg bevallen de afgelopen dagen. Tóch zagen wij vandaag dat het een stuk drukker aan het worden is. Hotels/appartement, restaurants en aprés ski bars verwachten volgende week ook topdrukte. Na 1e en 2e kerstdag komen alle Duitsers richting Oostenrijk en dat zorgt voor drukke autowegen komend weekend en drukke pistes komende week.

Naast het skiën of snowboarden zijn hier ook allerlei andere activiteiten te doen. Je kunt hier bijvoorbeeld van de berg abseilen. Je gaat dan over pistes heen en onder skiliften door. Dit hebben wij overigens niet gedaan, omdat het een vrij kostbaar grapje is. Je moet per persoon rekening houden met €30,-

Rond 15.00 uur verdween de zon achter de bergen wat resulteerde in slecht zicht. Doordat een groot gedeelte van het skigebied boven de boomgrens ligt zie je weinig diepte. Door onze moeie benen zijn wij de dalafdaling naar beneden gegaan en hebben wij onze laatste ski bochten voor 2010 gemaakt.

Nu met de hele groep een afsluitbiertje halen in de kroeg en vanavond de afsluit Wiener Schnitzel halen bij een restaurant. Morgen zullen we vroeg vertrekken naar Nederland, want de weersvoorspellingen zijn niet super.

Groeten uit Serfaus

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in