Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

9 x waarom we zo vrolijk worden van wintersport

Het winterseizoen is officieel van start gegaan en de eerste skigebieden zijn geopend. Voor velen begint nu de beste tijd van het jaar! We kunnen geen genoeg krijgen van de sneeuw, het lekkere eten en de gezelligheid. Alleen al van de gedachte dat we op wintersport gaan, worden we super vrolijk! Zijn de volgende punten voor jou ook zo herkenbaar?

1. Alleen maar gezelligheid

Een wintersportvakantie is ideaal wanneer je met een groep vrienden of met je familie op vakantie gaat. De pret begint al bij het boeken en wanneer je op de bestemming aangekomen bent, dan kan het feest al helemaal beginnen! Je bent een week lang omringd door de gezelligste mensen in een heerlijke omgeving. Beter kan toch bijna niet?

2. Minder last van je kater

Wanneer je de avond ervoor tijdens je Schnappsproeverij of spelletjesavond net iets te diep in het glaasje hebt gekeken, vrees je de volgende dag voor die verschrikkelijke kater. Wonderbaarlijk genoeg sta je op wintersport de volgende ochtend weer springlevend op de latten. Oké, het opstaan ging misschien niet al te makkelijk, maar eenmaal op de pistes heb je nergens meer last van. Wonderbaarlijk, maar oh zo fijn!

3. De enige sport zonder ‘moeten’

In Nederland moeten we nog wel eens motivatie zoeken om naar de sportschool te gaan. Tijdens de wintersport heb je hier totaal geen last van. Het liefst zet je zelfs je wekker zo vroeg mogelijk om de eerste skilift naar boven te pakken. Gingen we in Nederland ook altijd maar met zo’n grote glimlach naar de gym…

4. Eén en al vrijheid in de bergen

Ken je het gevoel van vrijheid wanneer je ’s ochtends vroeg bovenaan die ribbeltjespiste staat? Niemand die jou nog tegen kan houden die dag. Of je nou skiet of snowboard, iedere type wintersporter wordt vrolijk van dit gevoel!

Op de piste in Gurgl

5. Sneeuw, sneeuw en nog eens sneeuw

Terwijl we er in Nederland soms niet vrolijk van worden, kunnen we er tijdens onze wintersport geen genoeg van krijgen. Wanneer we opstaan met een vers pak sneeuw, kan de dag sowieso niet meer stuk. Er is niks zo fijn als de eerste sporen maken in een verse laag sneeuw!

6. Genieten van de wintersportgerechten

Je denkt tijdens de heenreis waarschijnlijk al na wat je als allereerste gaat eten wanneer je aan bent gekomen op je wintersportbestemming. Wordt het die overheerlijke Kaiserschmarrn, een Wiener Schnitzel of toch een Curryworst? Tijdens de wintersport kun je er geen genoeg van krijgen. Ieder gerecht dat je voorgeschoteld krijgt, is een waar feestje.

Pannetje Kaiserschmarrn

7. Iedereen kan z’n gang gaan

Wintersport is zo’n vakantie waarbij iedereen zijn of haar eigen gang kan gaan. Hebben je vrienden zin om volle bak te skiën, en doe jij het vandaag toch wat rustiger aan? Ga jij liever een ochtendje het dorp of de stad in of geef je de voorkeur aan een mooie wandeling? No problemo. Je spreekt rond het middaguur gewoon weer met z’n allen af in een gezellige berghut. Geen gedoe of gezeur, ieder gaat gewoon lekker zijn eigen gang.

8. Het prachtige uitzicht

Wanneer je in de skilift naar boven zit kijk je je ogen uit. Het liefst wil je je telefoon erbij pakken voor een prachtig kiekje van de omgeving. De besneeuwde bergtoppen is iets waar je als wintersportliefhebber gewoon heel erg vrolijk van wordt!

9. Een week zorgeloos genieten met de mooiste herinneringen!

De bovengenoemde redenen zorgen maar voor één ding: een week zorgeloos genieten in de sneeuw! Wintersportvakanties leveren ook nog eens de allermooiste herinneringen op in de sneeuw. Wanneer het er helaas weer op zit, dan kijk je ook altijd met een glimlach terug op die fijne tijd. De volgende wintersport kan niet snel genoeg beginnen!

Lees ook: 12 dingen die iedereen de eerste wintersportdag doet of heeft

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in