Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Verbinding tussen Vars en Risoul aankomend skiseizoen weer hersteld

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Afgelopen jaar werd bekend dat de twee wintersportdorpen Vars en Risoul in het Franse Forêt Blanche door onderlinge frictie de verbinding tussen de gebieden stopten. In het skiseizoen van 2022/2023 was er geen gezamenlijke skipas beschikbaar. Na veel gedoe en onderhandelingen is er nu goed nieuws voor de liefhebbers van het skigebied. Aankomende winter is er weer een overeenkomst tussen beide skiliftexploitanten, dus Forêt Blanche is weer aaneengesloten.

Spanning tussen de dorpen

Er was al lange tijd sprake van onenigheid tussen de dorpen Vars en Risoul in Frankrijk. Beide dorpen delen een skigebied, waar je normaal gesproken met één skipas toegang hebt tot 115 km in Vars en 70 km in Risoul. Vorig jaar, rond deze tijd, werd de situatie onhoudbaar en werd er een belangrijke beslissing genomen. Beide skigebieden openden op 10 december 2022, maar apart van elkaar. De verbindingslift werd gesloten en het oversteken naar het andere skigebied was alleen mogelijk met een skibus of eigen auto. De hele ophef die geleid heeft tot deze beslissing kwam vanuit Vars. Dit skigebied was van mening dat Risoul enorm profiteerde van de samenwerking en dat er niets tegenover stond. Toen Risoul weigerde om financiële afspraken te maken, werd deze ingrijpende beslissing genomen.

Demonstraties in het skigebied

Gedurende het hoogseizoen in de skigebieden bleef de discussie over deze beslissing bestaan. Enkele wintersporters en medewerkers van de skiliftexploitanten demonstreerden zelfs voor verandering. Ze wilden het management laten weten hoe belachelijk ze deze beslissing vonden.

Verbinding tussen Vars en Risoul hersteld

Na onderhandelingen tussen de gemeentes en vertegenwoordigers van de skigebieden is er nu een belangrijke nieuwe ontwikkeling. Op de officiële website van Vars staat vermeld dat Vars en Risoul komende winter 2023/2024 weer met elkaar verbonden zijn. Wat er is veranderd? Er zijn ontwikkelingen in beide delen van Forêt Blanche. Zo vraagt Vars nu minder geld van Risoul en krijgt Risoul steun vanuit de gemeente. Vooral Risoul profiteert van deze beslissing, aangezien het skigebied in vergelijking tot andere jaren minder omzet heeft gegenereerd. Aankomende winter kun je weer gewoon een skipas kopen voor heel La Forêt Blanche, en is de verbinding tussen Vars en Risoul is hersteld!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in